Interesantne aplikacije za koje (možda) niste čuli – 3. dio

Nakon prošlog, u novom dijelu serijala možete saznati kako da fotografije koje napravite pomoću smartphonea postavite na takozvanoj “Berzi fotografija”, kako da identifikujete zemljotres koji je nastao i još mnogo zanimljivih stvari. Svjedoci smo da svakodnevno nastaje mnogo novih aplikacija, ali mi za vas izdvajamo neke od najzanimljivijih i najkorisnijih. 🙂

shutterstock_106278554

1. Dreamstime

Svakodnevno pomoću smartphonea napravimo mnoge fotografije i ostavimo ih u galeriji ili u Dropboxu. Da li ste nekad pomislili da iste te fotografije mogu zaista vrijedjeti? Pomoću aplikacije Dreamstime je to od sada moguće provjeriti, jer je ova aplikacija takozvana “Berza digitalnih fotografija”. Dakle, osim što je besplatna, ova aplikacija vam može donijeti i određenu zaradu. Sve što je potrebno je da napravite nalog i učitate svoje fotografije, a preko jedanaest miliona dizajnera mogu postati potencijalni kupci vaših fotografija. Kada učitate fotografiju, pojaviće vam se oznaka “Pending” kako biste provjerili da li je originalna, dok svoju zaradu možete pratiti u dijelu “Earnings” u gornjem desnom uglu.

aplikacija 1

2. QuakeFeed

Zahvaljujući QuakeFeedu možete saznati kada su se desili zemljotresi širom svijeta, koje su jačine Rihterove skale bili, kao i da li je možda tlo na kojem se nalazite često izloženo ovakvim pojavama. Na mapi zemljotresa jačina boje daje naznaku o jačini, a možete i odabrati lokaciju o kojoj želite da vam stižu notifikacije kada se događaju zemljotresi (iako se ne nalazite na njoj). Ova aplikacija je dostupna samo za iOS uređaje.

image

3. Audible for Android

Pod pokroviteljstvom kompanije Amazon, nastala je aplikacija Audible for Android i, kako joj sam naziv kaže, namijenjena je za Android platformu. Pomoću ove aplikacije možete da “preslušavate” razne knjige (da, dobro ste pročitali), i tako na najbolji mogući način iskoristite vrijeme dok ste u teretani, šetate ili obavljate ostale aktivnosti tokom dana. Veoma je praktična za korišćenje i možete da podešavate brzinu izgovaranja riječi knjige koju odaberete na “Sleep mode”, “Variable narration speed” ili “Button-free mode”. Nakon nekoliko “pročitanih” knjiga na ovaj način dobijate razne bedževe i na taj način napredujete.

php5c1dmh

4. Etsy

Etsy je aplikacija koja predstavlja virtuelni market originalnih stvari koje možete na ovaj način kupiti. Ukoliko downloadujete Etsy, imaćete pristup velikom izboru ručno rađenih odjevnih predmeta, raznih ukrasa, nakita i ostalog. Veoma je jednostavna za korišćenje i svakako spada u jednu od zanimljivijih aplikacija koje svakodnevno možete koristiti.

etsylove

5. 1Password

Kreatori ove aplikacije iz kompanije AgileBits su napravili veoma koristan “sef” za čuvanje vaših lozinki za razne naloge i ostali povjerljivi sadržaj. Kada instalirate 1Password, dovoljno je da znate samo šifru kojom ćete pristupiti aplikaciji, a ostale šifre će vam biti sačuvane na sigurnom mjestu na ovoj platformi, i na taj ih način nikada više nećete izgubiti. Takođe, aplikacija 1Password vam nudi opciju da na njoj sačuvate pristupne podatke bankovnim računima, kreditnim karticama, mail nalozima i tako dalje. Dostupna je za sve uređaje, kako za iOS i Android, tako i za Windows.

iOS_1Password

Do sledećeg blog posta, uživajte u ovih pet aplikacija! 🙂

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: