Otvorene su prijave za startap takmičenje na Sarajevo Unlimited

Preduzetnički, inovacioni i kreativni centar Networks, organizator Sarajevo Unlimited 2017 foruma, poziva sve zainteresovane startapove iz regiona da se prijave i budu među najboljih 50 koji će, u okviru Drugog regionalnog foruma inovacija Sarajevo Unlimited, 02. novembra učestvovati u takmičenju Startup Battle, a 03. i 04. novembra dobiti priliku da predstave svoje ideje investitorima i kompanijam. Aplikacija je dostupna online i otvorena je do 28. septembra 2017. godine.

Mogućnost slanja prijave imaju startapovi iz regiona, odnosno iz zemalja: Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Albanije i sa Kosova. Troškove hrane i smještaja za odabrane startapove tokom tri dana Foruma pokriva organizator. Troškove putovanja pokrivaju sami učesnici – startapovi. Radni jezik za startapove na Forumu je engleski. Izbor top 50 startapova će biti poznat 04. oktobra.

Drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited je platforma koja nudi mjesto na kome će učesnici imati priliku da rade, stvaraju, predstavljaju se, igraju se idejama, takmiče se, uče i pobjeđuju! Startap bitke, radionice, 1:1 sastanci sa investitorima, umrežavanje – samo su dio sadržaja koji se sprema za početak novembra u Olimpijskom gradu Sarajevu. Forum će ponuditi mogućnost da se regionalna iskustva i radost pokretanja ujedine u misiji pomjeranja granica i ukidanja status quo stanja idejama, inovacijama i savladavanjem izazova 21. vijeka. Stručni žiri, sastavljen od regionalnih investitora, predstavnika kompanija će odabrati tri najbolje ideje koji će dobiti vrijedne nagrade, a moguće da im investitori pristupe sami i predlože finansiranje realizacije ideje.

Sarajevo Unlimited forum će u svom drugom izdanju, od 2-4. novembra, tokom tri dana, imati dešavanja na šest lokacija. Dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startapa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma preduzetništva i inovacija, umjetničkih performansi, hakatona i radionica.

Za dodatna pitanja u vezi startap takmičenja, upiti se mogu poslati na e-mail adresu [email protected]. Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, možete pronaći na zvaničnim stranicama: Sarajevo Unlimited Facebook stranici i Twitter nalogu @UnlimitedBiH. Zvanični hashtag Foruma je #weareunlimited. Zvanični PR partner Foruma i kontakt za više informacija je agencija PRIME Communications.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: