Odabrani učesnici trećeg međunarodnog EYCA Educo Campa

Za kamp prijavljeno više od 150 mladih iz Crne Gore i regiona

U ponedjeljak, 31. jula u 16h zvanično su zatvorene prijave učesnika/ca trećeg međunarodnog EYCA Educo Campa, koji će se održati u periodu od 12-15. avgusta u Mojkovcu (Imanje Rakočević), a okupiće 30 mladih iz Crne Gore i regiona.

Za treći međunarodni EYCA Educo Camp pristiglo je više od 150 prijava, kako iz Crne Gore, tako i iz regiona. Na osnovu iskazane motivacije u prijavnom formularu, izvršen je proces selekcije i odabrano 30 polaznika/ca, a svi mladi koji su aplicirali za učešće su obaviješteni putem maila o statusu njihove aplikacije. Izabrani učesnici/ce će imati priliku da dio ljeta iskoriste za sticanje novih znanja, iskustva i poznanstava, a pored brojnih edukativnih aktivnosti, u popodnevnim satima ih očekuju i zabavne, kao što su filmske projekcije, edukativni kvizovi, sport, društvene igre.“poručila je Natalija Bošković, projektna menadžerka u NVO Centar za omladinsku edukaciju.

EYCA Educo Camp predstavlja tradicionalni omladinski događaj u kom mladi kroz tri dana zajedničkog rada imaju priliku da kroz interaktivne radionice i druženje, međusobno razmijene znanja i iskustva sa ostalim polaznicima, a ujedno i da uživaju u kvalitetnom sadržaju.

Trodnevni edukativni seminar, kojim se obilježava 12. avgust, Međunarodni dan mladih, organizuje projektni tim NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz finansijsku podršku Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, NLB Banke AD Podgorica i Mastercard-a.

Konačna agenda je dostupna na linku: https://tinyurl.com/3tc3pzc2. Sve troškove kampa (prevoz, ishrana i smještaj) snose organizatori.

Prijave su bile otvorene u periodu od 10. do 31. jula, a veliki broj aplikacija je pokazatelj motivacije i odnosa mladih ljudi ka sticanju novih znanja, ali i stepena povjerenja i referentnosti EYCA Educo campa, koji je u prethodni dvije godine okupio više od 60 polaznika/ca iz različitih gradova Crne Gore i regiona.

Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koji su izdvojili vrijeme da pošalju prijavu za EYCA Educo Camp, a rezultati izbora učesnika/ca su poslati svakom ponasaob putem maila.

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori sprovodi NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ uz podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih, a do sada je u Crnoj Gori distribuirano više od 45.000 besplatnih kartica.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: