WeAreDevelopers Svjetski kongres stiže u Berlin naredne godine: očekuje se više od 10.000 učesnika

Jedan od najznačajnijih događaja za developere se nakon nekoliko uspješnih godina seli iz Beča u, veći i prepun sadržaja i raznovrsnosti, grad Berlin, gdje će 6. i 7. juna 2019. godine, internacionalni lideri informacionih tehnologija diskutovati o najnovijim i najinteresantnijim IT temama pod motom “People – Code – Future” u sklopu CityCubea unutar Messe Berlin sajamskog centra.

WeAreDevelopers World Congress 2018 (© Niklas Thiede)

WeAreDevelopers Svjetski kongres je osmišljen kao prilika za umrežavanje vodećih tehnoloških kompanija i developerske zajednice u Evropi. Pokrenut 2015. godine, sa 300 učesnika, Kongres se pozicionirao i učvrstio kao jedan od najvažnijih događaja ICT industrije u Evropi. Ove godine u mjesecu maju, WeAreDevelopers je dočekao preko 8.000 developera i IT stručnjaka u sklopu ACV centra u Beču. Naredne godine u Berlinu, u preko 33.000 m2 izložbenog i dvoranskog prostora očekuje se više od 10.000 učesnika. S obzirom na to da Berlin predstavlja savršenu tačku za organizovanje internacionalnog događaja za developere, veći dio Kongresa će se odvijati u jedinstvenoj građevini koja svojom namjenom nudi kapacitete za upoznavanje lokalne developerske scene – CityCube.

Kao i prethodnih godina, veliki broj internacionalnih govornika će se obratiti na temu posljednjih inovativnih dostignuća u IT industriji, kao i tokom različitih radionica i hackatona.

Podsjećamo na samo neke od govornika tokom proteklih kongresa, poput: Steve Wozniaka (Apple), Joseph Sirosha (Microsoft), Angie Jones (Twitter) i Joela Spolsky (Trello i Stack Overflow), kao i Brendu (Wizardry) i John Romera (Doom & Wolfenstein 3D).

WeAreDevelopers World Congress 2018 (© Niklas Thiede)

“Lokacija u Berlinu otvara mnoga vrata za nas, odavde možemo razvijati bolje umrežavanje sa evropskom start – up scenom i uspješnim tehnološkim kompanijama, privući nove investitore i dalje graditi našu težnju da se održimo kao vodeća konferencija za developere na Evropskom tržištu i dodatno ojačamo našu percepciju kao važne poveznice sa CEE tržištem,” dodaje Sead Ahmetović, suosnivač i izvršni direktor kompanije WeAreDevelopers.

Kako bi se realizovali ambiciozno postavljeni ciljevi, WeAreDevelopers je proširio svoj stalni tim u kancelariji lociranoj u Berlinu, i predstavio nove i stare kolege na pozicijama: Alexander Farkas – Izvršni direktor kancelarije u Berlinu (prethodno obavljao funkciju direktora WeAreDevelopers Kongresa), Robert RJ Schermann – Voditelj kongresnih marketing operacija (stekao iskustvo i afirmaciju radeći u oglašivačkim agencijama vodeći klijente poput McDonald’s i Deutsche Bahn) i Matthias Will – Direktor kongresa i konferencija (prethodno radeći na istoj poziciji u NVIDIA i Hewlett Packard).

Više informacija o WeAreDevelopers Svjetskom kongresu možete pronaći na sajtu.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: