Kreće Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja

Prve besplatne edukativne radionice za mlade počinju danas

Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja počinje danas, 11. septembra i prvo će obići tri crnogorska univerziteta (Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran), kao poklon brucošima generacije 2023/2024.

U okviru besplatnih edukativnih sadržaja, zajedničkim snagama ćemo dodatno osnažiti mlade ljude u građenju karijernog puta. Teme o kojima će mladi moći da se informišu, kao i da izgrade nova znanja su poslovne i društvene vještine, preduzetništvo, održivost i cirkularna ekonomija.“ – poručili su organizatori.

Danas na Univerzitetu Donja Gorica (amfteatar AS) sa početkom u 15:30h biće realizovana prva radionica na temu „Vještine poslovne komunikacije, prodaje i pregovaranja“, a sa polaznicima će višegodišnje znanje i iskustvo podijeliti prof. dr Nenad Vujadinovic, profesor iz oblasti kreativnih industrija na ovom fakultetu.

Naredne sedmice, u ponedjeljak, 18. septembra u 10:30h na Univerzitetu Mediteran (amfiteatar 102), sve brucoše, ali i zainteresovane mlade očekuje predavanje na temu „Značaj emocionalne inteligencije“, koje će voditi Jelena Marković, psihološkinja i psihoterapeutkinja pod supervizijom.

Na Univerzitetu Crne Gore program neformalne edukacije biće organizovan na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, 26. septembra, a termin će biti naknadno dostavljen. Tema koja će se obrađivati je „Time management kao ključni faktor preduzetničkog uspjeha“, a sa prisutnima će dugogodišnju ekpertizu u ovoj oblasti podijeliti mr Radivoje Drobnjak, programski menadžer u Naučno-tehnološkom parku Crne Gore.

Besplatne edukativne radionice kao poklon brucošima generacije 2023/2024, organizuju Coca-Cola HBC Crna Gora, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) u saradnji sa Univerzitetom Crne Gore, Univerzitetom Donja Gorica i Univerzitetom Mediteran u okviru programa Coca-Cola podrška mladima.

Nakon završetka svih aktivnosti, svi brucoši ova tri univerziteta će moći da podignu svoje posebno dizajnirane Evropske omladinske kartice (EYCA) u studentskoj službi njihovih fakulteta, koja će im omogućiti korišćenje preko više od 250 popusta u Crnoj Gori, kao i više od 70.000 povoljnosti širom Evrope.

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA) u Crnoj Gori implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju, uz podršku Ministarstva sporta i mladih, a Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gorica i Univerzitet Mediteran predstavljaju akademske partnere na projektu.

Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja će u narednom periodu obići i druge crnogorske opštine, a njegov fokus je usko povezan za kreiranjem jednakih mogućnosti za sve mlade ljude u našoj zemlji. Sve informacije o novim besplatnim edukativnim ciklusima biće dostupne putem sledećih veb sajtova: coca-colapodrskamladima.me i omladinskakartica.me.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: