O nama

Nevladino udruženje “Digitalizuj.Me” je digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju.

Digitalizuj.Me je uspješno realizovao veliki broj inovativnih projekata u saradnji sa organizacijama kao što su: Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, East West Management Institute, Coca-Cola Hellenic, Crnogorski Telekom (dio Deutsche Telekom grupe), Telenor Crna Gora

Digitalizuj.Me je partner u okviru Laboratorije inovacija za mlade u Crnoj Gori, nazvane “Kreaktivator”, inicijative UNICEF, finansijski podržane od strane ING i implementirane u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i  Ministarstvom sporta. Laboratorija nudi prostor, alate, prilike i programe koji će omogućiti mladima i adolescentima da razviju i implementiraju rješenja za izazove sa kojima se suočavaju, kao i da dobiju podršku za njihove aspiracije, razviju socio-emocionalne vještine i iskoriste mogućnosti za uključivanje u procese donošenja odluka.

Edukacija je značajan dio Digitalizuj.Me aktivnosti, a jedan od osnovnih principa je da su svi programi besplatni za građane. Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u organizovanju edukativnih programa, među kojima se izdvajaju radionice digitalnog marketinga, blog radionice, kao i škola programiranja za učenike osnovnih škola.

Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u organizovanju treninga za nastup organizacija na društvenim medijima, za klijente kao što su: Pivara Trebjesa Nikšić (dio Molson Coors grupe), Američka privredna komora u Crnoj Gori, Ministarstvo održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, NECKOM Nikšić

Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju radionica i takmičenja za startapove, a neki od prethodnih događaja su napravljeni u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, hub:raum Krakow i Eleven Ventures.

Digitalizuj.Me je partner u organizaciji Spark.me, jedne od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Konferencija se organizuje svake godine od 2013. godine kao dio programa društvene odgovornosti kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja 580 ljudi iz 28 država širom svijeta – lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Od decembra 2011. godine, Digitalizuj.Me je organizovao više od 50 besplatnih predavanja inspirativnih i strastvenih govornika iz čitavog regiona. Inovativni preduzetnici, uticajni umovi i pasionirani aktivisti govore o temama kao što su liderstvo, inovacije, urbani razvoj, upravljanje promjenama, društveni mediji, startapovi, zaštita životne sredine…

Osnivači Digitalizuj.Me

Vladimir Vulić je nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor je konferencije Spark.me. Vanja ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Predrag Lešić je prešao put od programera do menadžera. Aktivno je učestvovao u stvaranju prvih internet servisa i internet zajednica u Crnoj Gori. Izvršni je direktor kompanije DoMEn. Svojim interesovanjem za nove tehnologije i učešćem na konferencijama širom svijeta, na kojima je u kontaktu sa vodećim ljudima u industriji, radi na tome da .ME postane najpoželjniji lični domen na internetu.

Nataša Đukanović je svojom energijom i marketing filozofijom doprinijela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet start-upovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Nataša je direktor marketinga u kompaniji DoMEn.

Maša Đikanović je dio probranog tima u kompaniji doMEn. Njena nadležnost su nastup kompanije na društvenim mrežama i razvoj odnosa sa partnerima iz Sjeverne i Južne Amerike. Diplomirala je kognitivne nauke i špansku književnost na Wellesley College, i provela godinu u Ministarstvu održivog razvoja s ciljem da spasi: djecu, pande i svijet. Vjeruje u transformativnu moć tehnologije. Voli: putovanja, dobar hejt, The Daily Showxkcd. Ne voli: pisanje o sebi u 3. licu.

Članovi Digitalizuj.Me tima

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. Od rođenja mažena, pažena i po malo razmažena. Voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Najveći je fan Coca-Cole u poznatom Univerzumu. Jednog dana će promijeniti svijet. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog EatWithJo.me.

Bobana Radović je diplomirana ekonomistkinja i biznis menadžerka u Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator”. Njeno srce pripada najljepšoj mački na svijetu, Lili. Kada ne provodi vrijeme sa njom, voli da degustira nova jela sa EatWithJo.me.

Miodrag Račić je menadžer projekata u kompaniji fleka. Iako je olimpijac u programiranju, od kodiranja je pobjegao, ali i dalje radi na mnoštvu razlilitih projekata iz oblasti dizajna i razvoja softvera. Od malih nogu je zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom, a kao član Digitalizuj.Me i Spark.me timova, već nekoliko godina strastveno radi na razvoju crnogorske digitalne i startap zajednice, a dio je i organizacionog tima TEDxPodgorica. Ono u čemu najviše uživa su druženje i upoznavanje ljudi. Uvijek u potrazi za novim idejama, Mišo je osoba koja će se rado upustiti u razgovore bez kraja na razne teme.

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu, šetanje Lorija, i putovanja.

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Danijela Žižić je studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Anja Drobnjak je ekonomista, zaposlena u Sektoru za upravljanje rizikom, analizu i regulativu u CKB banci. Član je #DigitalizujMe i #SparkMe timova. Uživa u knjigama, muzici i učenju novih stvari. Pošto nikad ne prestaje da priča, pitajte je šta god vam padne na pamet, a ako vam se učini da je namrgođena “Rick and Morty” tema joj uvijek izmami osmijeh. Smrtno zaljubljena u Lajru, najmaznijeg psa na svijetu.

Itana Prljević je pasionirani sakupljač naloga na društveni mrežama, jedna od prvih blogerki u Crnoj Gori, pokretač startap zajednice i ultimativni hugger. Diplomirani menadžer, biciklista i pletilja, ovih dana pedala u Strazburu, gdje u timu Savjeta Evrope pomaže očuvanju evropskog naslijedja. Društveni aktivizam je dio njenog porodičnog naslijeđa.

Marko Tufegdžić radi ono što voli. Spojio je svoje dvije velike ljubavi (košarku i statistiku) u svoj posao. “Voli Partizan kao oči svoje”. 🙂 Dugo je živio u zabludi da je Oreo sa prelivom od čokolade najsavršeniji slatkiš, a onda je probao Kinder Happy Hyppo! 🙂

Dražen Žujović je jedan od osnivača prvog crnogorskog startapa – Tour Via Me. Inženjer je elektrotehnike, a trenutno se najviše bavi programiranjem i konsaltingom u oblasti startap preduzetništva. Aktivno pomaže razvoj startap zajednice u Crnoj Gori. Voli da mladima priča o preduzetništvu, a jednog dana će biti investitor i imaće svoj blues rock bend.

Luka Radunović je trenutno zaposlen u m:TEL-u (sektor Strategija – Digitalni servisi), a osnivač je i urednik filmskog bloga Kokice.me. Voli da prati nove marketinške i digitalne trendove, a svoje slobodno vrijeme, pored gledanja serija i filmova, provodi plešući tango. Osim plesa, Luka se bavi i proučavanjem argentinske tango muzike, pa ga često možete vidjeti u ulozi tango DJ-a na lokalnim i međunarodnim milongama. 🙂