O nama

Nevladino udruženje “Digitalizuj.Me” je digitalna zajednica koja nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju.

Digitalizuj.Me je uspješno realizovao veliki broj inovativnih projekata u saradnji sa organizacijama kao što su: Kancelarija Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, East West Management Institute, Coca-Cola Hellenic, Crnogorski Telekom (dio Deutsche Telekom grupe), Telenor Crna Gora

Digitalizuj.Me je partner u okviru Laboratorije inovacija za mlade u Crnoj Gori, nazvane “Kreaktivator”, inicijative UNICEF, finansijski podržane od strane ING i implementirane u partnerstvu sa Ministarstvom prosvjete i  Ministarstvom sporta. Laboratorija nudi prostor, alate, prilike i programe koji će omogućiti mladima i adolescentima da razviju i implementiraju rješenja za izazove sa kojima se suočavaju, kao i da dobiju podršku za njihove aspiracije, razviju socio-emocionalne vještine i iskoriste mogućnosti za uključivanje u procese donošenja odluka.

Edukacija je značajan dio Digitalizuj.Me aktivnosti, a jedan od osnovnih principa je da su svi programi besplatni za građane. Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u organizovanju edukativnih programa, među kojima se izdvajaju radionice digitalnog marketinga, blog radionice, kao i škola programiranja za učenike osnovnih škola.

Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u organizovanju treninga za nastup organizacija na društvenim medijima, za klijente kao što su: Pivara Trebjesa Nikšić (dio Molson Coors grupe), Američka privredna komora u Crnoj Gori, Ministarstvo održivog razvoja i turizma u Vladi Crne Gore, Agencija za zaštitu životne sredine Crne Gore, NECKOM Nikšić

Digitalizuj.Me ima veliko iskustvo u dizajniranju, organizovanju i vođenju radionica i takmičenja za startapove, a neki od prethodnih događaja su napravljeni u saradnji sa Crnogorskim Telekomom, hub:raum Krakow i Eleven Ventures.

Digitalizuj.Me je partner u organizaciji Spark.me, jedne od najvećih tehnoloških/biznis konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Konferencija se organizuje svake godine od 2013. godine kao dio programa društvene odgovornosti kompanije doMEn d.o.o, agenta registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME. Spark.me je konferencija koja nudi brojne šanse za biznis i koja na jednom mjestu okuplja 580 ljudi iz 28 država širom svijeta – lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Od decembra 2011. godine, Digitalizuj.Me je organizovao više od 50 besplatnih predavanja inspirativnih i strastvenih govornika iz čitavog regiona. Inovativni preduzetnici, uticajni umovi i pasionirani aktivisti govore o temama kao što su liderstvo, inovacije, urbani razvoj, upravljanje promjenama, društveni mediji, startapovi, zaštita životne sredine…

Osnivači Digitalizuj.Me

Vladimir Vulić je nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor je konferencije Spark.me. Vanja ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Predrag Lešić je prešao put od programera do menadžera. Aktivno je učestvovao u stvaranju prvih internet servisa i internet zajednica u Crnoj Gori. Izvršni je direktor kompanije DoMEn. Svojim interesovanjem za nove tehnologije i učešćem na konferencijama širom svijeta, na kojima je u kontaktu sa vodećim ljudima u industriji, radi na tome da .ME postane najpoželjniji lični domen na internetu.

Nataša Đukanović je svojom energijom i marketing filozofijom doprinijela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet start-upovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Nataša je direktor marketinga u kompaniji DoMEn.

Maša Đikanović je dio probranog tima u kompaniji doMEn. Njena nadležnost su nastup kompanije na društvenim mrežama i razvoj odnosa sa partnerima iz Sjeverne i Južne Amerike. Diplomirala je kognitivne nauke i špansku književnost na Wellesley College, i provela godinu u Ministarstvu održivog razvoja s ciljem da spasi: djecu, pande i svijet. Vjeruje u transformativnu moć tehnologije. Voli: putovanja, dobar hejt, The Daily Showxkcd. Ne voli: pisanje o sebi u 3. licu.

Članovi Digitalizuj.Me tima

Jovana Vulić je administrativna menadžerka i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. Od rođenja mažena, pažena i po malo razmažena. Voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Najveći je fan Coca-Cole u poznatom Univerzumu. Jednog dana će promijeniti svijet. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog EatWithJo.me.

Bobana Pejović je diplomirana ekonomistkinja, projekt menadžerka u Digitalizuj.Me, a dio je i organizacionog tima TEDxPodgorica. Zaljubljena u mačke, tehnologiju i od skoro kuvanje. Nikada neće prestati da vjeruje u svoje baštovanske sposobnosti iako je jedina biljka koja joj uspijeva nana. 

Miodrag Račić je menadžer projekata u kompaniji fleka. Iako je olimpijac u programiranju, od kodiranja je pobjegao, ali i dalje radi na mnoštvu razlilitih projekata iz oblasti dizajna i razvoja softvera. Od malih nogu je zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom, a kao član Digitalizuj.Me i Spark.me timova, već nekoliko godina strastveno radi na razvoju crnogorske digitalne i startap zajednice, a dio je i organizacionog tima TEDxPodgorica. Ono u čemu najviše uživa su druženje i upoznavanje ljudi. Uvijek u potrazi za novim idejama, Mišo je osoba koja će se rado upustiti u razgovore bez kraja na razne teme.

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu, šetanje Lorija, i putovanja.

Anastasija Šovran je menadžerka društvenih mreža u Digitalizuj.Me. Još od osnovne škole voli volonterizam, umjetnost i dva najhejtovanija predmeta, matiš i fiziku. Kada ne crta, isprobava svakojake recepte ili igra “The Last of Us”, voli da putuje i smara mlađu sestru. Budući arhitekta, mašta o svom stanu u centru Londona i bubble tea prodavnici koja će biti prikladno smještena preko puta.

Danijela Žižić je studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Anja Drobnjak je ekonomista, zaposlena u Sektoru za upravljanje rizikom, analizu i regulativu u CKB banci. Član je #DigitalizujMe i #SparkMe timova. Uživa u knjigama, muzici i učenju novih stvari. Pošto nikad ne prestaje da priča, pitajte je šta god vam padne na pamet, a ako vam se učini da je namrgođena “Rick and Morty” tema joj uvijek izmami osmijeh. Smrtno zaljubljena u Lajru, najmaznijeg psa na svijetu.

Itana Prljević je pasionirani sakupljač naloga na društveni mrežama, jedna od prvih blogerki u Crnoj Gori, pokretač startap zajednice i ultimativni hugger. Diplomirani menadžer, biciklista i pletilja, ovih dana pedala u Strazburu, gdje u timu Savjeta Evrope pomaže očuvanju evropskog naslijedja. Društveni aktivizam je dio njenog porodičnog naslijeđa.

Marko Tufegdžić radi ono što voli. Spojio je svoje dvije velike ljubavi (košarku i statistiku) u svoj posao. “Voli Partizan kao oči svoje”. 🙂 Dugo je živio u zabludi da je Oreo sa prelivom od čokolade najsavršeniji slatkiš, a onda je probao Kinder Happy Hyppo! 🙂

Dražen Žujović je jedan od osnivača prvog crnogorskog startapa – Tour Via Me. Inženjer je elektrotehnike, a trenutno se najviše bavi programiranjem i konsaltingom u oblasti startap preduzetništva. Aktivno pomaže razvoj startap zajednice u Crnoj Gori. Voli da mladima priča o preduzetništvu, a jednog dana će biti investitor i imaće svoj blues rock bend.

Luka Radunović je trenutno zaposlen u m:TEL-u (sektor Strategija – Digitalni servisi), a osnivač je i urednik filmskog bloga Kokice.me. Voli da prati nove marketinške i digitalne trendove, a svoje slobodno vrijeme, pored gledanja serija i filmova, provodi plešući tango. Osim plesa, Luka se bavi i proučavanjem argentinske tango muzike, pa ga često možete vidjeti u ulozi tango DJ-a na lokalnim i međunarodnim milongama. 🙂