Kongres o vještačkoj inteligenciji: WeAreDevelopers dovodi preko 2.000 IT stručnjaka u Beč

Platforma za developere WeAreDevelopers organizuje svoj prvi Kongres o vještačkoj inteligenciji, u saradnji sa Microsoftom, u Beču, 4. i 5. decembra 2018. godine. U Hofburgu u Beču će se okupiti preko 30 međunarodnih stručnjaka iz ove oblasti, među kojima su Tim O’Brien, Generalni menadžer programa vještačke inteligencije u Microsoftu, Pavithra Vijay, Inženjerka softvera u Googlu i Adam Cheyer, Inženjer softvera i suosnivača Siri, koji će diskutovati o najnovijim trendovima i relevantnim temama iz ove oblasti sa preko 2.000 IT eksperata.

Pod sloganom „People Code AI“, WeAreDevelopers će se fokusirati na posljednje inovacije u oblasti komunikacije čovjeka i mašine. Kroz mnogobrojne radionice i panel diskusije, stučnjaci iz cijelog svijeta će podijeliti znanje sa prisutnima. Preko 2.000 posjetilaca, koliko ih organizatori očekuju, će imati priliku da razgovara sa ekspetima o temama kao što su vještačka inteligencija, mašinsko učenje, blockchain, kao i upotreba podataka za ove tehnologije u skladu sa regulativama o privatnosti.

Nakon uspješno realizovanog WeAreDevelopers kongresa koji je, u maju ove godine, okupio preko 8.000 developera, ovo je još jedan događaj koji je njima namijenjen.

„Vještačka inteligencija i mašinsko učenje postaju sve važniji u našem svakodnevnom životu. Važno nam je da ovim događajem ponudimo developerima platformu na kojoj mogu razmijeniti ideje sa ekspertima i diskutovati o iskustvima i razvoju. Takav dijalog je neophodan kako bi aktivno oblikovali razvoj vještačke inteligencije i mašinskog učenja u budućnosti“, navodi Sead Ahmetović, suosnivač i direktor WeAreDevelopers

Trenutna agenda i ulaznice za konferenciju su dostupne na sajtu.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: