GDG Podgorica organizuje događaj o “Cloud Firestoru”

Google Developers Group Podgorica organizuje novi događaj, koji će se odžati 2. novembra u 19h u prostorijama m:tel Digitalne fabrikeU sklopu ture za developere, Google šalje Davida Airapetyana da predstavi Cloud Firestore. Ova platforma je skalabilna baza podataka koja teži da pomogne i olakša posao programera koji rade na razvoju web i mobilnih aplikacija! Događaj je potpuno besplatan!

Cloud Firestore je skalabilna NoSQL baza podataka koja pruža jednostavan način za čuvanje, sinhronizaciju i povlačenje podataka kroz mobilne i web aplikacije.

Cloud Firestore ima obezbijeđene SDK za mobilne i web aplikacije, kao i veliki skup sigurnosnih pravila, što dozvoljava pristup bazi direktno iz aplikacije, bez potrebe za backend sistemom.

Svi uređaji koji su povezani na Firestore imaju pristup istim, sinhronizovanim podacima i Firebase SDK ih automatski obavještava o promjenama, što dozvoljava lak razvoj aplikacija sa uvijek ažuriranim podacima.

Cloud Firestore je dio Googlove Firebase platforme koja, pored njega, pruža i analitiku, razmjenu poruka, push notifikacije, hosting za aplikacije i fajlove, i još mnogo toga. Firebase platforma ima za cilj da objedini sve potrebne alate za razvoj modernih, brzih i sigurnih web i mobilnih aplikacija.

GDG Podgorica (Google Developers Group) je neprofitna grupa programera čiji je cilj razmjena iskustava i širenje znanja o modernim web i mobilnim tehnologijama. Iako je GDG Podgorica dio Googlove zvanične GDG platforme, ne ograničava se isključivo na Google proizvode i tehnologije. Grupa je osnovana na ljeto 2018. godine i počela je sa organizovanjem različitih tipova događaja. Rad grupe i najave o budućim događajima možete pratiti preko Meetupa i Facebook stranice.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: