Najavljen drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited

U ponedjeljak, 28. avgusta 2017. godine, u prostorijama Networks centra, najavljen je drugi regionalni forum inovacija Sarajevo Unlimited. Glavna tema Foruma je ekonomski prosperitet i rast kroz inovaciju. Program ovogodišnjeg Foruma ojačan je za desetine predavača/ica i brojne događaje i aktivnosti koje će tokom tri dana, od 02. do 04. novembra 2017. godine, staviti Sarajevo u centar regionalne pažnje biznisa i inovacija.

Tuva Palm, direktorica u Nordnet banci, prvoj potpuno digitalnoj banci u Evropi, Erik Meijer, rukovodilac sektora za digitalne transformacije u Deutsche Telekomu, Aco Momčilović, zadužen za razvoj i selekciju ljudskih potencijala Rimac automobila – samo su neka od zvučnih imena ključnih govornika i panelista ovogodišnjeg Sarajevo Unlimited Foruma. Forum će u svom drugom izdanju predstaviti 55 govornika, a njih šest održaće keynote govore. Organizatori su najavili izbor za najinovativniju kompaniju i najbolji startap obećavajući i najmanje dvije odlične zabave, dešavanja na četiri bine, četiri hakatona, šest radionica, dvije networking sesije, VR izložbu i brojne druge sadržaje.

”Vjerujem da je budućnost grada Sarajeva u malim i srednjim biznisima koje Sarajevo Unlimited i Networks podržavaju. Pored toga što je ovo odlična promocija grada Sarajeva, zaista je sjajna prilika za mlade inovativne ljude. Drago mi je što su brojne kompanije prepoznale značaj Sarajevo Unlimited Foruma, a vjerujem da će u godinama koje dolaze ta podrška biti sve veća i značajnija”, rekao je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

“Pod idejom: “Sarajevo, grad talenata“, želimo da predstavimo ono što smo u protekle dvije godine rada u Preduzetničkom i inovacionom centru Networks definitivno i potvrdili. Sarajevo Unlimited povezuje uspješne priče, važne poslovne subjekte i institucije, bez čije podrške ne možemo uticati na stvaranje okruženja u kom će mladi talenti pružiti najbolje za grad i za zajednicu uopšte. Ponosni smo na podršku i ukazano povjerenje svih partnera: Vijeće ministara, Grad Sarajevo, Kanton Sarajevo, M:tel, Logosoft, Raiffeisen banka i brojni drugi partneri, jer ta podrška raste, kako se razvija Forum.” istakla je Bojana Škrobić Omerović, izvršna direktorica i suosnivačica Networksa i jedna od osnivačica Sarajevo Unlimited Foruma.

Sarajevo Unlimited Forum, koji će se održavati tokom tri dana, na šest lokacija, podržali su partneri iz osam zemalja u regionu. Dogovoreni su nastupi 55 govornika iz cijelog svijeta, predstavljanje 50 startapa iz BiH i regiona, šest keynote govornika, šest panel diskusija, održavanje sajma preduzetništva i inovacija, umjetničkih performansi, hakatona i radionica.

Više informacija o forumu, učesnicima i sadržajima, te načinu kako učestvovati, možete pronaći na zvaničnim stranicama: Sarajevo Unlimited FB stranici i Twitter stranici @UnlimitedBiH. Zvanični hashtag Foruma je #weareunlimited. Zvanični PR partner Foruma i kontakt za više informacija je agencija PRIME Communications.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: