Najava konferencije “Telekomunikacije u Crnoj Gori – doprinos digitalne ekonomije razvoju društva”

Američka privredna komora u Crnoj Gori (AmCham Montenegro) organizuje konferenciju pod nazivom “Telekomunikacije u Crnoj Gori – doprinos digitalne ekonomije razvoju društva“, koja će se održati 26. juna 2015. godine u hotelu Ramada u Podgorici.

Cilj konferencije je razmjena iskustava i podizanje nivoa informisanosti javnosti o značaju digitalne ekonomije, kao i njenog doprinosa razvoju daljih investicija u modernu mrežu velikog kapaciteta. Konferencija će biti organizovana u saradnji sa tri telekomunikaciona operatora koja posluju u Crnoj Gori: Crnogorski Telekom, Telenor i m:tel.

Pozivnica za AmCham konferenciju MNE

Konferenciju “Telekomunikacije u Crnoj Gori – doprinos digitalne ekonomije razvoju društva“ će otvoriti uvodnim izlaganjem v.d. izvršnog direktora AmChama – gđica Milica Dragojević i Ambasador EU u Crnoj Gori – Nj.E. Mitja Drobnič.

Prvi zvanični govornik će biti gdin Vujica Lazović, potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, koji će govoriti na temu “Doprinos digitalne ekonomije iz perspektive Vlade Crne Gore”.

Nakon njega će se publici obratiti gdin Rüdiger J. Shulz, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma, koji će govoriti na temu “Globalni trendovi digitalizacije i njihova veza sa Crnom Gorom i regionom”.

Posle ove prezentacije, možemo očekivati obraćanje gdina Ove Fredheima, predsjednika odbora direktora kompanije Telenor Crna Gora, koji će govoriti na temu “Vrijednost spektra i njegova povezanost sa nivoom kvaliteta servisa u Crnoj Gori”.

Poseban doprinos konferenciji i diskusijama daće međunarodni konsultant John Strand, izvršni direktor Strand Consult, koji će održati prezentaciju na temu “Telekomunikacije i regulatorni trendovi u EU/svijetu”.

Nakon njega, publici će svoju prezentaciju pod nazivom “Cloud computing – o nivou povjerenja u novu tehnologiju” predstaviti gdin Dejan Cvetković, regionalni tehnički direktor Microsoft CEE.

Pored toga, u okviru konferencije biće organizovane dvije panel diskusije na temu uticaja digitalne ekonomije na razvoj društva, kao i trendovima u regulatornom okruženju u industriji telekomunikacija, a konferenciju će, uz završnu riječ i osvrt na konferenciju, zatvoriti v.d. izvršnog direktora AmChama, gđica Milica Dragojević.

Ova je konferencija organizovana sa idejom da se istakne važnost partnerskog odnosa operatora, Vlade i regulatora u kreiranju adekvatnog poslovnog ambijenta i unapređenja standarda života crnogorskog društva. Zadovoljstvo nam je da objavimo da će i Digitalizuj.me odigrati značajnu ulogu u tome, tako da u narednim nedjeljama na našem sajtu možete očekivati ekskluzivne intervjue sa gdinom Dejanom Cvetkovićem (regionalnim tehničkim direktorom Microsoft CEE) i sa gdinom Johnom Strandom (izvršnim direktorom kompanije Strand Consult i jednim od najpoznatijih svjetskih biznis konsultanata u industriji telekomunikacija).

Napomena: Prisustvo na konferenciji je moguće samo uz pozivnicu.

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: