FONIS vas poziva da prisustvujete svečanom otvaranju petog po redu „FON Hakatona“ u Beogradu

Udruženje studenata informatike „FONIS“ i Istraživačko-razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka vas pozivaju da prisustvujete svečanom otvaranju petog po redu takmičenja „FON Hakaton“, koje se održava uz podršku kompanije Telekom Srbija, u subotu, 31. marta, u 14 časova, u Istraživačko-razvojnom centru Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu (Jove Ilića 154).

Prisutnima će se obratiti:

  • Prof. dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka,
  • Milan Simić, izvršni direktor Telekoma Srbija za IT podršku i ICT servise,
  • Moma Kovačević, predsjednik udruženja studenata informatike „FONIS“.

Peti po redu FON Hakaton obilježiće saradnja kompanije Telekom Srbija i Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka. Kompanija Telekom Srbija podržaće osnovni cilj ovog centra, a to je razvoj savremenih i praktičnih znanja i vještina studenata, ali i preduzetničke kulture, kroz saradnju sa privredom.

Udruženja studenata informatike „FONIS“ , koje je i organizator ovog takmičenja, posebno ističe rekordan broj prijavljenih timova – 60 timova sa više uglednih obrazovnih institucija. Preko 220 studenata pokazalo je interesovanje da iskaže kreativnost i stečeno znanje u rješavanju izazova, zadatih od strane kompanije Telekom Srbija. Cilj ovog projekta je pružanje mogućnosti mladima da stvore sebi uslove za potencijalno zaposlenje ili samozaposlenje.

Timovi će se takmičiti na tradicionalnom programerskom takmičenju Hakatonu i takmičenju u osmišljavanju inovacija Tech Challengeu. Na Hakatonu će učestvovati 15 odabranih timova koji će za razvoj aplikacije, u oblasti rada nad podacima, imati 24 sata. S druge strane, u okviru Tech Challengea, kreatori inženjerskih rješenja podijeljeni u 8 timova, će dobiti zadatak da predlože tehnološke inovacije kompaniji Telekom Srbija.

Timovi će svoja rješenja prezentovati 1. aprila od 15 časova u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka. Svečanosti će prisustvovati predstavnici kompanije Telekom Srbija, profesori i zaposleni na Fakultetu organizacionih nauka, domenski eksperti kao i studenti koji će podržati svoje kolege.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: