Najava: Digitalizuj.me vol. 33 – Aleksandar Džikić – “NAR (i ostalo voće)”

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na 33. Digitalizuj.me događaj, organizovan u saradnji sa Nikšićkim pivom, na kojem ćemo ugostiti Aleksandra Džikića, jednog od najpopularnijih Digitalizuj.Me predavača. Džile je trener KK Krka i selektor reprezentacije Makedonije, i dolazi nam svega nekoliko dana nakon svog najnovijeg uspjeha i titule. Naime, pod njegovim vođstvom, košarkaši Krke su prošle sedmice, drugu godinu uzastopno i drugi put u klupskoj istoriji, osvojili Kup Slovenije.

Predavanje će se održati u subotu, 7. marta, u 17h, u prostorijama kompanije doMEn (Maša Đurovića 3/1, City kvart).

Aleksandar Džikić je karijeru započeo 1991. godine vodeći mlađe selekcije Partizana. U periodu od 1999. do 2005. godine je bio prvi pomoćnik u KK Partizan gdje je osvojio četiri titule državnog prvaka i dva kupa. Nakon toga, 2005. godine odlazi u Minesota Timbervulfs i postaje prvi pomoćni trener u NBA ligi koji prije toga nije imao trenerskog iskustva u SAD. Džikić je i tek drugi NBA pomoćnik koji je došao iz Evrope u SAD. Pored toga, radio je i sa San Antonio Spursima i Sijetl Supersoniksima tokom trajanja ljetnje lige. Poslije dvije sezone u Minesoti, vraća se u Evropu i postaje trener ljubljanske Union Olimpije sa kojom osvaja duplu krunu. U naredne dvije sezone sa velikim uspjehom je vodio ekipu Krke, sa kojom je osvojio dvije titule i Evročelendž kup, nakon čega je otišao u Litvaniju i vodio Ljetuvos Ritas. Na početku sezone 2013/14 se vratio u Krku. U decembru 2013. izabran je za selektora makedonske košarkaške reprezentacije.

Na predavanju pod nazivom “NAR ( i ostalo voće)” (otkrićete već šta to znači 🙂 ), Džile će govoriti o tome koliko je važna uloga lidera u timu, kako napraviti balans između pojedinca i tima, a sve to kroz zanimljive anegdote i lična iskustva.

Broj mjesta je ograničen, pa je potrebno da popunite formular ispod kako biste se prijavili za predavanje.

Ime i prezime

Vaša E-mail adresa

Author: Jelena Lakicevic

:)

Share This Post On

Vaše mišljenje: