Zastupaj.me, Kupi.me, Odvedi.me – tvoj novi domen?

Imaš li ideju da domen kao što je Zastupaj.ME, Kupi.ME ili Odvedi.ME upotrijebiš za svoj start-up, projekat ili blog? Ovi domeni i njima slični su u grupi takozvanih premium .ME domena koji će biti besplatno dodjeljivani aplikantima koji budu imali najbolje ideje u regionalnoj kampanji koju sprovode kompanije Me-net i doMEn, registar crnogorskog nacionalnog domena .ME).

Počevši od 7. septembra 2015. godine, ove dvije kompanije će lansirati kampanju za dodjelu premium .ME domena u kojoj će najbolje .ME domene na jezicima bivše Jugoslavije dodjeljivati blogerima, kompanijama i startupovima sa najboljim i najinteresantnijim idejama. U ovu listu su uključeni domeni koji u svom nazivu sadrže konkretan poziv na akciju (Klikni.me, Kupi.me, Donesi.me i mnogi drugi), i koji, samim tim što se lako pamte, mogu biti iskorišteni kao sjajno marketing sredstvo.

premium domeni slika

Neki od dosadašnjih uspješnih primjera korištenja .ME premium domena su domeni Zaposli.me (najpopularniji crnogorski sajt za zapošljavanje), Povedi.me (pet-friendly hrvatski turistički vodič), Pokloni.me (crnogorski sajt za poklanjanje stvari) i mnogi drugi… Kao što se može vidjeti iz datih primjera, uz navedene .ME domene je napravljena dobitna kombinacija: kratka i simpatična web adresa koju je lako zapamtiti i povezati sa temom kojom se ovi sajtovi bave!

Sve što je potrebno kako bi .ME premium domen postao vlasništvo nekog od naših čitalaca je dobra ideja za novi projekat ili, jednostavno, želja za rebrandingom već postojećeg bloga, kompanije ili projekta. Svoju ideju svi zainteresovani mogu poslati putem jednostavne online aplikacione forme (koja će biti postavljena 7. septembra), a žiri koji će biti sastavljen od uticajnih blogera i preduzetnika iz regiona, će odlučiti kome će koji domen biti dodijeljen.

patike ME

Premium .ME domeni su sjajna prilika za diferenciranje u odnosu na konkurenciju

Više detalja, zajedno sa pravilima za prijavljivanje za .ME premium domene, možemo očekivati 7. septembra, kada će regionalna .ME Premium kampanja zvanično početi. Do tada od svojih čitalaca očekujemo kreativnost i mnoštvo ideja za nova web iMEna! 🙂

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: