Kraj druge Digitalizuj.me blog radionice

Krajem aprila završena je druga po redu Digitalizuj.me blog radionica koja je organizovana u saradnji sa Telenor fondacijom, organizacijom koja je prepoznala priliku da pozitivno utiče na online “scenu” Crne Gore i koja je omogućila rast ovog, za crnogorske prilike, vrlo ambicioznog projekta.

Zadovoljni smo što možemo da zaključimo da je crnogorsko društvo zaista pozitivno reagovalo na ovu inicijativu, i da smo za samo dvije nedjelje, koliko je trajao rok za prijavu, primili čak 170 prijava. Sami broj zainteresovanih vam dovoljno govori koliko nam je teško bilo da odaberemo, po našem mišljenju, 30 najboljih kandidata za polaznike Blog radionice. Činjenica da je 28 učesnika uspješno “završila” pohađanje Blog radionice i da danas na crnogorskoj blog sceni imamo čak 21 novi aktivni blog nas čini srećnim i ponosnim na ono što smo uradili u prethodna tri mjeseca.

blog radionica

Svi polaznici Digitalizuj.me blog radionice su na samom početku projekta dobili jedan .ME domen po svom izboru i Unlimited Linux Hosting paket crnogorske kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine, tako da možemo zaključiti da su, pored znanja i iskustva koje su stekli na radionici, polaznici zaista imali sve potrebne uslove da počnu da bloguju.

Osim Digitalizuj.me predavača, koji su polaznike učili o osnovama WordPressa i raznim tehničkim detaljima, kao i o stilovima pisanja, odabiru pravog naslova i teme, i sličnim korisnim stvarima za blogere, svoje iskustvo je na Blog radionici podijelilo i nekoliko poznatih blogera iz regiona. Tako je polaznike Digitalizuj.me blog radionice Dragan Varagić naučio nešto o zaradi na blogu i koristima koje blogeri od blogovanja mogu da imaju. Nikola Jovanović (Pećko Pivo) je polaznicima pričao o važnosti zajednice za blogovanje. Radomir Basta, jedan od suosnivača Tarzanije, polaznike je učio o tehnikama SEO, to jest naprednog prilagođavanja za Google pretraživanje. Ivan Brezak Brkan i Mia Biberović iz hrvatske Netokracije su polaznicima pričali o raznim vrstama sadržaja, dobrim primjerima iz prakse i, generalno, o svom velikom blogerskom iskustvu, dok je Sandra Kravic Simonović iz MarketingITD pričala o tome kako nalazi teme za svoj blog, naučila polaznike koja je razlika između korporativnog i privatnog bloga, kao i kako da razviju sopstveni stil pisanja.

varagic

Za sam kraj, ne preostaje nam ništa drugo bez da vam predložimo da posjetite blogove polaznika Digitalizuj.me blog radionice, pa ću vam tom prilikom i predstaviti neke od njih. 🙂

Svim ljubiteljima piva obećavam da će se osjećati jako lijepo ukoliko posjete NaPivo.me! Ljubiteljima putovanja predlažem da posjete Odvedite.me, Maracuja.me i EdinKrnic.me. Onima koji traže inspiraciju (na engleskom) preporučujem da odu na SundayAlerts.me i AlittleDreamOf.me, a oni koji žele da saznaju nešto više o CSR-u (društvenoj odgovornosti), to mogu uraditi na JovanaMartinovic.me.

Ukoliko želite da pratite situaciju u kojoj se nalaze osobe sa invaliditetom i kako teče borba za njihova prava u Crnoj Gori, to možete raditi na MilijanaCirkovic.me, a ukoliko želite da budete inspirisani da živite zdravim životom i da pratite savjete vezane za zdravstvo – posjetite ZdravoZdravo.me. Svjež i drugačiji pogled na aktuelne crnogorske teme možete pronaći na MaliEkran.me, dok obradu interesantnih tema iz našeg društva na komičan način možete pronaći na sajtu sa još komičnijim domenom – Pokaki.me! 😆

Blogeri

Obradu interesantnih životnih tema na vrlo specifičan način možete naći na Lenoks.me, a široki spektar tema, od borbe za prava biciklista do savjeta kako da što jeftinije pođete na put u London, možete vidjeti na Budzak.me. Gejmeri će svoje mjesto naći na TeamZone.me. Sjajne priče i savjete o epskoj i naučnoj fantastici možete pronaći na Arween.me, dok vrlo interesantan i podroban osvrt na književnost kao cjelinu možete vidjeti na Cirikavac.me.

Na domenu ProjekatOro.me možete naći razni sadržaj, od fotografija, preko poezije, do savjeta za preslušavanje starih proča! Na PlavoPrase.me možete pratiti situaciju na polju zaštite životinja u Crnoj Gori, kao i vrlo emotivu i oštru kritiku crnogorskog društva kada je u pitanju ova tema. Koga interesuju ekonomske teme, marketing i menadžment, biće mu vrlo interesantan sadržaj koji može da pronađe na ManagementConsulting.me, Gledista.me i BrandOnline.me!

Bez obzira na vaša interesovanja, sigurni smo da ćete među predstavljenim blogovima naći kvalitetan sadržaj o makar nekoj temi koja vas zanima, kao i malo drugačiji pogled na svijet koji će vam prijati…

Hvala svim polaznicima na lijepoj saradnji i srećno sa nastavkom blogovanja! 🙂

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: