Hakaton v0.3 – Sve je spremno! :)

Dragi prijatelji, trenutno imamo šest prijavljenih timova sa ukupno 22 učesnika, a sjutra je poslednji dan da se i vi prijavite (ukoliko, dragi čitaoče, već nisi između ovih 22). 🙂 Zato svi vi koji razmišljate o tome da li da se prijavite, odmah kliknite ovdje! Jako je važno da se družimo, razmjenjujemo znanje i iskustvo…

Kakav je plan? Dakle, u subotu, od 10:00h do 10:30h otvaramo vrata za registraciju, a zvanično prezentovanje ideja počinje u 11:00h. Na raspolaganju će vam biti mentori sa kojima možete razraditi ideju. Onda, u 12:00h, počinjemo sa programiranjem koje će trajati sve do nedjelje u 12:00h, kada počinjemo sa prezentacijama aplikacija. Tročlani žiri će, po završetku prezentovanja, objaviti koja je aplikacija pobjednička, čime ćemo i završiti ovogodišnje druženje.

Jedno je sigurno – sjajno ćemo se družiti, kao što smo radili i prethodne dvije godine. Nadamo se novim hakatoncima koji do sada nisu učestvovali. Druženje treba da nam omogući ne samo da odmjerimo snage, već i da naučimo nešto jedni od drugih!

Ove godine imamo sjajnog partnera – Microsoft Crna Gora, koji je za svaki tim obezbjedio po jedan Asus T100 na korištenje tokom Hakatona, a svi članovi pobjedničkog tima će dobiti na poklon od iste kompanije po jedan ovakav uređaj.

Snip20141217_13

Šta je još važno da se kaže? Pri realizaciji vaših ideja morate voditi računa da prevaziđete barijere koje su opisane ovdje. Da dizajn i sadržaj vaše aplikacije budu adekvatno prilagođeni uzrastu djeteta od 6 – 7 godina, pogledajte savjete ovdje. Da naučite kako da to šta ste zamislili bude urađeno kao e-knjiga (e-book), edukativna igrica (gaming app) ili kreativna aplikacija (creative app) – kliknite ovdje.

Nadam se da vas nismo isprepadali sa svim ovim tekstovima, pri čemu uopšte ne morate da brinete ukoliko sve ove smjernice ne implementirate u svoju aplikaciju. Cilj hakatona i nije da se dobije aplikacija koja je gotova. Cilj hakatona je da nama “odraslima” damo priliku da razmišljamo na vaš način, kako vi mislite da se djeci može prenijeti znanje, kako bi kasnije, svi zajedno, mogli da kažemo: “Da, ovo je bolji pristup od onog koji sada imamo” ili: “Da, i ovo naša djeca treba da usvoje u tom uzrastu!”

Želja nam je bila da obezbijedimo podršku stručnih lica koja imaju iskustva u radu sa djecom i kreiranjem nastavnog materijala u digitalnoj formi, kako bismo podigli Hakaton na jedan viši nivo. Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da kažemo da smo u tome i uspjeli! Zahvaljujemo se Zavodu za udžbenike i nastavna sredstva koji nam je izašao u susret prilikom informisanja o digitalnim udžbenicima koje naše školstvo trenutko koristi i ustupio svog predstavnika kao jednog od članova žirija na Hakatonu – gospodina Laza Lekovića.

Zahvaljujemo se i generalnom sponzoru Microsoft Crna Gora, sponzorima Guarana, JacobsMilka, kao i zvaničnom PR partneru MAMA i medijskim partnerima: CDM, Dnevne Novine, Kliker TV, Atlas TV, Vijesti i Portal Analitika. 🙂

Vidimo se na Hakatonu!

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

Vaše mišljenje: