Digitalizuj.Me vol. 53 – “Digitalni gradovi”

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me organizuje 53. po redu Digitalizuj.Me događaj, koji će se održati u utorak, 19. februara, sa početkom u 19:30h, u Podgorici, u prostorijama Omladinskog centra (Trg Nikole Kovačevića 13, „Žuta zgrada“ u Bloku 5). U pitanju je predavanje pod naslovom „Digitalni gradovi“, a predavač je Met Dezmije (Matt Desmier), britanski ekspert za digitalni urbani razvoj. Događaj organizujemo u sardanji sa Britanskom ambasadom u Podgorici i Britanskim savjetom u Crnoj Gori.

Dezmije je radio na kreiranju digitalne strategije grada Bornmuta, fokusiranoj na razvoj digitalnih sposobnosti i digitalne ekonomije ovog engleskog grada. Važno je naglasiti da je, pored toga što su mnogi gradovi razvili digitalne strategije i uspješno ih implementirali, Bornmut prepoznat kao grad sa najbrže rastućom digitalnom ekonomijom u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Osnivač je agencije Wise Old Uncle, koja je sarađivala sa nekoliko impresivnih klijenata, među kojima su najveća britanska platforma za grupno finansiranje (crowdfunding), najprestižnija britanska osiguravajuća kuća i kompanija koja je globalni lider u oblasti mapiranja. Dezmije se redovno nalazi na godišnjim rang listama uticajnih osoba u digitalnoj industriji (uključujući BIMA Top 100, Maserati 100 i Digital Leaders Top 100), a njegove savjete su tražili britanska vlada i britanska kraljevska porodica.

Predavanje je na engleskom jeziku, a prevod nije obezbijeđen. Kao i svi Digitalizuj.Me događaji, i ovaj događaj je besplatan, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti učešće popunjavanjem formulara ispod:

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: