Otvoreni poziv za drugi Media Innovation Lab

USAID’s BMAP, implementiran od strane Internews, je objavio otvoreni poziv za aplikacije za učesnike drugog Media Innovation Lab-a, koji će se održati od 31. oktobra do 03. novembra Skoplju. Media Innovation Lab je godišnji događaj koji pruža kreativni prostor gdje profesionalci iz svijeta medija, dizajna i tehnologija sarađuju kako bi razvili alate i projekte kojima rješavaju probleme u digitalnim medijima na Balkanu. Tema ovogodišnjeg Innovation Lab-a je “Inovacija u digitalnim content formatima”.

Lab nastoji da ujedini ljude iz različitih sektora i omogući upoznavanja koja bi drugačije bila nemoguća. Učesnici će raditi zajedno na dizajniranju novih načina za izvještavanje, prezentovanje, distribuciju i dijeljenje priča u digitalnom svijetu.

Tokom četiri dana, pet izabranih prijavljenih će imati priliku da intenzivno radi na razvijanju svojih ideja za inovativne projekte koji se tiču teme Laba i to uz pomoć vrhunskih regionalnih mentora. Osim toga, jedan dan će biti posvećen master časovima i radionicama koji će obezbijediti različite perspektive, nove vještine i inspiraciju za prevazilaženje novih izazova! Poslednjeg dana Laba, učesnici će imati priliku da osvoje do 5.000$ seed investicije za dalji razvoj prototipa i koncepta. Tri projekta će dobiti seed investiciju.

Ko može da se prijavi?

Mogu se prijaviti timovi, freelancer-i, novinari, urednici, predstavnici NVO-a, developer-i, dizajneri. Pozivaju se i privatne kompanije i ostale grupe koje rade van medijskog sektora da se prijave i da uključe mlade i kreativne profesionalce u svoje timove.

Rok za prijavu je 27. septembar, a više informacija, kao i formu za prijavu možete naći na linku.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: