Digitalizuj.Me S02E01

Ovih dana je na brojnim torrent sajtovima prava poplava prvih epizoda novih sezona popularnih TV serija. E pa, došlo je vrijeme i za novu sezonu Digitalizuj.Me događaja! 🙂

Kada smo u novembru i decembru 2011. godine Nataša, Peđa i ja imali redovne “strategijske sesije” u podgoričkim kafićima o tome kako da pokrenemo digitalnu zajednicu u Crnoj Gori, nismo mogli ni da sanjamo da će poslije svega 10-11 mjeseci naša IT scena izgledati prilično drugačije. Jedino je Bojan Ćinćur osnovano sumnjao da pravimo neki “pakleni plan” – stalni zajednički check-inovi nas troje na Foursquareu su mu bili suviše indikativni. 🙂

U međuvremenu, Digitalizuj.Me je organizovao devet događaja sa sjajnim predavačima, po prvi put u Crnoj Gori pokrenuo obilježavanje međunarodnog Foursquare Daya (na kojem je osvojen “swarm” bedž) i Social Media Daya, u partnerstvu sa kancelarijom UNDP u Crnoj Gori i kompanijom doMEn uspješno realizovao projekat „Foursquare for Development“, u saradnji sa kompanijom Logate pokrenuo organizaciju prvog hakatona u Crnoj Gori i što je najvažnije – stvarno pokrenuo digitalnu zajednicu u pravom smjeru.

Sjajna ekipa tviteraša, preduzetnika, programera, novinara, dizajnera, bankara, fotografa i menadžera je odmah prepoznala naš entuzijazam i energiju i podjednako se “zarazila” njima. 🙂 Kompanije u Crnoj Gori se sve više interesuju za internet i društvene medije, a “community menadžer” i slična zanimanja sve više postaju stvari od kojih neki od članova naše zajednice žive.

Na nedavnim Digitalizuj.Me strategijskim sesijama bilo je mnogo priče o budućem djelovanju pokreta. Za sada, mogu samo da kažem da pripremamo mnoge novine i brojna iznenađenja… 🙂 Jedna od novina je i promjena u konceptu budućih Digitalizuj.Me događaja, počevši od prve “epizode” druge “sezone”. 🙂 Odlučili smo da se fokus sa (isključivo) društvenih medija pomjeri na šire teme kao što su preduzetništvo, liderstvo, timski rad, krizni menadžment, PR… Naravno da je o ovim temama bilo riječi i na prethodnim događajima, ali uvijek iz ugla interneta ili nekoga ko “živi” online. Smatramo da je vrijeme da proširimo djelovanje – pri tome, Facebook, Twitter i Foursquare nećemo zapostaviti. 🙂

Želja nam je bila da drugu sezonu Digitalizuj.Me događaja počnemo spektakularno! 🙂 Iz tog razloga, prvi događaj u novoj sezoni zakazan je za subotu, 20. oktobar (tačno vrijeme i mjesto održavanja će biti naknadno objavljeni), a naš gost je… (dramska pauza)… (još malo pauze da podgrije atmosferu)… (publika je na ivici sjedišta)… Duško “Dule” Vujošević, legendarni košarkaški trener! 🙂 Dule će govoriti o ulozi i značaju timskog rada za uspjeh.

Dule Vujošević je trener KK Partizan Beograd, a u karijeri je vodio Uelvu iz Granade, KK Crvena zvezda Beograd, Brešu, Pistoju, Skavolini Pezaro, Radnički Beograd, CSKA Moskva i u više navrata Partizan (1986-1989, 1990-1991, 2001-2010, 2012 -). Bio je selektor reprezentacije Crne Gore i prvi je selektor koji je uspio da se plasira na Evropsko prvenstvo (EuroBasket 2011 u Litvaniji).

Najtrofejniji je trener u istoriji KK Partizan sa osvojenih 10 titula prvaka države (1987, 2002, 2003, 2004, 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010), 5 nacionalnih kupova (1989, 2002, 2008, 2009, 2010), 4 regionalne Jadranske lige (2007, 2008, 2009, 2010) i Kupom Radivoja Koraća (1989). Dva puta je sa Partizanom učestovao na Final Fouru Evrolige (1988. i 2010). Bio je prvak Evrope sa juniorskom reprezentacijom Jugoslavije (1988). Dobitnik je nagrade „Aleksandar Gomeljski“ za najboljeg trenera u Evroligi u sezoni 2008/09. To je bio prvi put u istoriji da je ovu prestižnu nagradu dobio trener koji nije osvojio Evroligu te sezone.

“Neki ljudi nose majicu Supermena, a Supermen nosi majicu Duleta Vujoševića.” 🙂

 

Author: Vladimir Vulić

Suosnivač Digitalizuj.Me. Nezavisni konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija. Programski direktor konferencije Spark.me. Ima 12 godina iskustva kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu Podgorica. Govorio je na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta. Kad poraste, biće Džedaj učitelj Joda. Njegove supermoći su neiscrpna energija i entuzijazam.

Share This Post On

Vaše mišljenje: