Otvoreno predavanje na Ekonomskom fakultetu iz oblasti preduzetništva i inovacija – „Kako biti konkurentan na globalnom tržištu“

Sportsko-rekreativno društvo EKOMEN i studentska organizacija BEST Podgorica uz podršku Nevladinog udruženja „Digitalizuj.Me“ organizuju besplatno predavanje na temu „Preduzetništvo i inovacije – kako biti konkurentan na globalnom tržištu“ koje će se održati u četvrtak, 07. jula, sa početkom u 19 h, u Podgorici, na Ekonomskom fakultetu, Univerziteta Crne Gore. Predavačica je Amerikanka Ketrin Mekmanus (Kathryn McManus), osnivačica CNN Japan i suosnivačica EducatioGlobal, konsultantske kuće specijalizovane za oblasti visokog obrazovanja, novinarstva i masovnih komunikacija. 

Tokom protekle tri godine, Crna Gora je napravila veliki napredak stvarajući zakonski okvir koji podržava inovacije i preduzetništvo. Ako budu sarađivali, edukatori, poslovni lideri, studenti, preduzetnici i novinari mogu podržati nove poslovne mogućnosti koje će privući strane kompanije, partnere i investitore. Mekmanusova će govoriti o tome kako inovacije mogu poboljšati konkurentnost Crne Gore na globalnom tržištu, a u razgovoru će joj se pridružiti Predrag Lešić, izvršni direktor kompanije doMen i susonivač Digitalizuj.Me.

Učešće je besplatno, ali je broj mjesta ograničen, pa je potrebno prijaviti se popunjavanjem formulara koji se može naći na adresi https://cutt.ly/kathryn. Predavanje je na engleskom jeziku, a prevod nije obezbijeđen.

O predavačici

Ketrin Mekmanus (Kathryn McManus) je priznata stručnjakinja u oblastima novinarstva, preduzetništva, visokog obrazovanja i poslovnog razvoja. Mekmanusova je pokrenula CNN Japan (CNN-ov glavni izvor prihoda na globalnom nivou), News Certified Exchange (startap u Silicijumskoj dolini), a suosnivačica je EducatioGlobal, konsultantske kuće koja pomaže vladama, univerzitetima, poslovnim liderima i medijima da se prošire lokalno i globalno. Savjetnica je u DigitalDenu, gdje svojim iskustvom i mrežom kontakata  pomaže balkanskim startapovima koji žele da prošire poslovanje u SAD. Mekmanusova je profesorica na Državnom univerzitetu u Arizoni (Arizona State University), a njen rad je objavljivan u The New York Timesu, CNN-u i PBS-u.

 O organizatorima

Sportsko-rekreativno društvo studenata ekonomije i menadžmenta „Ekomen“, kao sinonim pozitivne i zdrave atmosfere, vedrog duha i dobre energije, već duže od deceniju uspješno realizuje događaje sportsko-rekreativnog karaktera i pruža širok spektar različitih sadržaja koji omogućavaju studentima da usavrše svoje menadžerske i organizacione sposobnosti.

BEST Podgorica (Board of European Students of Technology – Local group Podgorica) je internacionalna, neprofitna i apolitična studentska organizacija koja se bavi neformalnom edukacijom mladih.

Digitalizuj.Me je nevladino udruženje koje, već 10 godina, nastoji da pomogne građanima i organizacijama u Crnoj Gori da razumiju i iskoriste uzbudljive nove šanse za društvene promjene i biznis u digitalnom okruženju.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: