Digitalizuj.Me Akademija digitalnog marketinga za preduzetnike nastavlja sa mentorstvom

Nakon šest nedjelja rada sa preduzetnicima na upoznavanju sa osnovama digitalnog marketinga, program Akademije se nastavlja sa tromjesečnim mentorstvom, tokom kojeg će svaki od preduzetnika imati priliku da dalje radi na unapređenju onlajn nastupa svog biznisa sa jednim od marketing eksperata koji učestvuju u programu!

Veliko nam je zadovoljstvo što smo Digitalizuj.Me Akademiju digitalnog marketinga za preduzetnike mogli da organizujemo upravo na ovaj način, a sve zahvaljujući podršci Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici.

Prvi korak: sticanje osnova kroz učenje i diskusiju

Da za programe ovog tipa postoji veliko interesovanje govori činjenica da se za besplatnu Digitalizuj.Me Akademiju digitalnog marketinga za preduzetnike prijavilo čak 127 preduzetnika. U utorak, 22. oktobra Akademija je počela sa radom i, zajedno sa preko 30 preduzetnika i 6 sjajnih predavača, krenuli smo na šestonedjeljno putovanje kroz osnovne koncepte digitalnog marketinga.

Tokom šest nedjelja intenzivnog rada, preduzetnici su stekli vještine potrebne za uspješno upravlljanje onlajn nastupa kompanija, počevši od formiranja digitalne marketing strategije i prepoznavanja potreba i navika onlajn korisnika, do upoznavanja sa karakteristikama različitih društvenih mreža, faktorima koji su značajni za dobar plasman onlajn sadržaja na rezultatima pretrage, i video marketingom. Govorili smo i o tome kako reagovati u kriznim situacijama i boriti se sa negativnim komentarima, kao i koje alate možemo koristiti za praćenje uspješnosti naših marketing aktivnosti.

Program je bio koncipiran na način da pruži teorijsku osnovu, koja je praćena praktičnim radom preduzetnika. U četvrtak, 28. novembra, završena je prva faza Akademije. Tom prilikom su učesnici imali priliku da grupi prezentuju digitalnu marketing kampanju i sadržaj koju su osmislili za svoj biznis.

Ponosni smo na ideje koje su nastale kao rezultat ove obuke, a posebno na angažman učesnika radionice i volju da jedni drugima pruže povratnu informaciju i podršku onda kada je potrebna. 🙂

Drugi korak: individualni rad sa mentorima

Nakon završetka intenzivne šestonedjeljne obuke, preduzetnicima su dodijeljeni mentori sa kojima će imati priliku da rade 1-na-1, tokom prestojeća tri mjeseca, kako bi stečeno znanje implementirali u svoje biznise. Kako je profil biznisa koji učestvuje u Akademiji raznolik — imali smo zadovoljstvo da se upoznamo kako sa radom preduzetnika koji se bave izradom dječje garderobe ili prodajom cvijeća, kako i sa onima koji vode plesnu školu, računovodstveni biro ili turističku agenciju — tako smo se trudili da odabrani mentori odgovaraju njihovom profilu.

Svakom preduzetniku je dodijeljen stručnjak iz oblasti digitalnog marketinga za kojeg je procijenjeno da može najviše doprinijeti razvoju tog biznisa, sa punom slobodom da se obrate ostalim mentorima ili svojim kolegama kroz zajednicu koja je ovim projektom formirana. Veoma se radujemo periodu koji slijedi i nadamo se da ćemo uskoro moći da podijelimo utiske iz prve ruke!

Ali ima nešto i za ostale!

Tokom naredna tri mjeseca, organizovaćemo i tri predavanja na kojima ćemo ugostiti predavače iz regiona koji su izgradili prepoznatljiv brend svojih preduzeća koristeći digitalni marketing!

Pomenuta predavanja će primarno biti organizovana za polaznike Akademije, ali će određen broj mjesta biti otvoren za prijave. Tako da pratite naš rad i nadamo se da se vidimo na sljedećem Digitalizuj.Me događaju!

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: