hub:raum Challenge Up program i Startup Info dan

Crnogorski Telekom, u saradnji sa hub:raumom, startup inkubatorom Deutsche Telekom grupe, organizuje Startup Info dan 11. maja u Hotelu Podgorica, u 18 časova. Predstavnici hub:rauma će prezentovati mogućnosti koje, zahvaljujući pripadnosti Telekoma DT grupi, stoje na raspolaganju mladim i inovativnim crnogorskim preduzetnicima.

Poseban segment će biti prezentacija trenutno aktuelnog Challenge Up programa – startup akceleratora u organizaciji DT, Cisco i Intel kompanija, otvorenog za startupove iz Evrope, Bliskog istoka i Afrike. Konkurs je otvoren za startupove u ranoj fazi razvoja, iz oblasti “internet stvari” (Internet of Things) i povezanih oblasti (smart home, smart city, smart energy, connected cars, wearables, Industry 4.0), zaštite podataka, analize, cloud servisa… Cilj projekta je omogućavanje inovativnim startupovima lakši izlazak na globalno tržište, kroz zajedničke projekte i mentorstvo najboljih stručnjaka ovih kompanija.

Konkurs za program Challenge Up je otvoren do 25. maja 2015. godine za sve punoljetne pojedince, koji mogu nastupati samostalno ili u timu, kao i njihove mentore. Nakon završetka konkursa, biće odabrana 24 najbolja tima koji će u okviru Acceleration Week imati prilku da sarađuju sa najboljim stručnjacima Intel, Cisco i Deutsche Telekom kompanija, u cilju poboljšanja i nadograđivanja njihovih startup programa. Na kraju nedjelje biće odabrano najboljih 12 timova. Oni će u naredna četiri mjeseca raditi na finaliziranju svojih programa u Beču, Krakovu i Berlinu sa stručnjacima ovih kompanija, do konačnog predstavljanja široj javnosti 10. novembra na Innovation Summitu.

Sve informacije o ovom programu, ali i o drugim mogućnostima koje se otvaraju u okviru DT grupe, zainteresovani će moći da dobiju na Startup Info danu. Nakon prezentacija, učesnici događaja će imati priliku da se o svojim startup idejama konsultuju sa stručnjacima hub:rauma i Crnogorskog Telekoma na posebnim mentorskim sesijama. Prijave za učešće na Startup info danu zainteresovani mogu slati do ponedjeljka, 11. maja, do 15 časova, na e-mail: strategija [at] telekom [dot] me.

Author: Jelena Lakicevic

:)

Share This Post On

Vaše mišljenje: