Prijavi se za EBRD Star Venture program za startapove

Glavni cilj Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj (The European Bank for Reconstruction and Development – EBRD) je da pomogne biznisima i ekonomijama da rastu. Investiraju oko 10 milijardi eura svake godine u privatni i javni sektori, a ono što ih čini posebnim jeste fokus na mala i srednja preduzeća. Odlučili su da u svoj fokus uključe i biznise u ranim fazama i to kroz Star Venture program.

Star Venture program je osmišljen tako da identifikuje startapove sa velikim potencijalom i da mobiliše globalne stručnjake koji bi im pomogli da porastu i razviju se većom brzinom. Program vodi EBRD, a finansira ga vlada Luksemburga kroz EBRD program za razvoj malih preduzeća. Program se sprovodi na području Zapadnog Balkana u partnerstvu sa lokalnim akceleratorima.

Cilj Programa je da se prepoznaju startapovi sa velikim potencijalom i da im se pruži pomoć u fazi skaliranja. U okviru Programa, koji traje 18 mjeseci, dobija se specijalan program podrške za biznis, koji uključuje tehničku ekspertizu, mentorstvo, finansijske savjete, programe za strateški razvoj biznisa, kao i pristup međunarodnoj mreži klijenata i partnera. Osim toga, procjenjuje se gdje je biznisu potrebna podrška i gradi se plan iste.

Više detalja možete naći na Western Balkans Star Venture Programme Application Guideline. Prijavni formular možete naći na Western Balkans Star Venture Application form.

Prijave su otvorene do 30. septembra, a moguće je prijaviti se slanjem mejla na adrese: [email protected] i [email protected] sa prijavnim formularom u prilogu (attachmentu). Potrebno je da naslov mejla (Subject) bude “Western Balkans: Star Venture Application – naziv vašeg preduzeća”.

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: