Eniac o stepenicama uspjeha – sarme, studentski problemi, Nordeus! :)

Drugog januarskog vikenda u prostorijama doMEna imali smo čast da ugostimo Nebojšu Radovića, poznatijeg kao Eniac koji za sebe kaže da je okorjeli Internet zavisnik, a mi bismo dodali i odličan predavač! Prije nego što je stigao, pričali smo o njegovom blogu, a kad smo ga vidjeli pohitasmo ka mjestima sa sve puškicama spremnim za pitanja. 🙂

1526259_606135792773490_1965433893_n

Prvi događaj u 2014. godini, a 23. po redu, pod nazivom „Veličina više nije bitna“, Eniac je započeo citatom: „Uspeh je idividualna stvar!“ Pa nam je do kraja pričao o njegovom virtuoznom uspjehu na društvenim mrežama i kako je „stigao“ do Nordeusa (srpski internet gaming gigant).

Put ka osvajanju interneta započeo je blogovanjem, a već ima osam godina staža. Eniac je prvo pisao o sarmama i studentskim problemima i kaže da mu je mnogo pomogao. 🙂 Tokom blogovanja je obuhvatio razne teme, pa je tako i pronašao šta mu odgovara. Od početnih 30 do 50 fanova ovog bloga, došao je do brojke 150 hiljada. MBA studije je završio u Americi, a pričao nam je kako je morao da se snalazi kad ostane bez keša i koliko mu je to iskustvo pomoglo u životu. Kao što i kaže: „Vreme, novac i živci su tri stvari koje gubimo dok nešto radimo.“  Poručio nam je da se „cimamo“ i da ne upadnemo u monotoniju, već svakodnevno tvitujemo, blogujemo i volontiramo. Smatra da su to karike koje su mu pomogle da istraje i nađe pravi posao.

1044254_606135832773486_46194329_n

Pokupih tvit sa hashtaga #DigitalizujMe gdje je neko tvitnuo tokom Eniacovog predavanja citirajući ga: „Bad decisions make good stories.“ Dovoljna rečenica da svako od nas za sebe izvuče zaključak o odlukama koje smo napravili. Eniac nam je naveo odličan citat Marka Twaina – “Klonite se ljudi koji pokušavaju da umanje vaše ambicije!“ Zamišljenog pogleda, prisjećajući se, govorio nam je kako je negativne komentare tokom studiranja, blogovanja i uopšte bilo kakvog zalaganja ostavljao sa strane. Vjerovao je u posao koji će dobiti uz pomoć svog znanja na društvenim mrežama, promovisanju na Interentu, marketingu.. Pa tako je stepenicu po stepenicu prelazio nizajući projekte (Coca-Cola, Nokia, Ford, Jaffa..) stigao u Nordeus.

Smatra da je u Nordeus osim odličnog posla, dobio i odlične kolege. U društvenim mrežama kao i u životu važi pravilo: Vaša mreža kontakata=Vaša vrijednost. Brand Equity (ili društveni kapital na internetu) je mnogo bitan za kompaniju, ali i za pojedinca. Reputacija je bitna, jer zainteresovani vjeruju u vas. Pa tako i njegova kompanija teži ka tome. Na Itanino pitanje: „Da li biste se odlučili da pravite igrice za ženski dio populacije?“, odgovorio je: „Ipak ne. Smatramo da ne treba miješati babe i žabe, okrenuti smo ka sportskim igrama.“ Kao primjer, naveo je poslovnom prostor u kojem se u jednoj polovini nalazi fotokopirnica, a u drugoj prodavnica za WC šolje. 🙂

Za vas koji nijeste uspjeli da dođete na ovaj događaj, obezbijedili smo snimak kompletnog događaja, pa pogledajte šta ste još propustili. Bilo je mnogo smijeha i interesantnih priča koje nam je Eniac pripremio. 🙂

Za kraj poručujem da težite obaranju rekorda u vašim igricama života i da vjerujete da svaki put možemo bolje da odigramo!

 

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

1 Comment

  1. Kako doci u kontakt s ekipom nordeus

    Post a Reply

Vaše mišljenje: