Vrijeme je za nove Prilike

Ako si učenik/ca trećeg ili četvrtog razreda srednje škole i imaš 16-19 godina vjerujemo da često razmišljaš o tome u kojem smjeru da nastaviš svoje školovanje, a sjutra i svoju buduću karijeru. Baš za tebe kreiran je program Prilike koji ti omogućava da provedeš dan na praktičnoj obuci u oblasti od tvog interesovanja, u nekoj od kompanija u Crnoj Gori.

Šta ti može donijeti učešće u programu “Prilike”?

Ovaj projekat ti pruža Priliku da se, kroz jednodnevnu praktičnu obuku, upoznaš sa različitim zanimanjima i mogućnostima kako bi bolje i lakše donio/jela odluku u kom smjeru da nastaviš svoje školovanje i kako da gradiš svoju buduću karijeru. Projekat će doprinijeti i prevazilaženju trenutno aktuelnog problema – nedostatak sajmova i konferencija koje se tiču razvoja karijere i zapošljavanja, koji je uzrokovan pandemijom korona virusa. 

Kako mogu da se prijavim?

Program je namijenjen svim adolescentima na teritoriji Crne Gore, koji imaju između 16 i 19 godina i učenici su trećeg ili četvrtog razreda srednje škole. Ako ispunjavaš navedene uslove sve što je potrebno da uradiš jeste da popuniš jednostavnu onlajn prijavu.

Nakon uspješne prijave, obavijestićemo te o načinu učešća u programu, odgovoriti na tvoja pitanja i zajednički dogovoriti naredne korake.

Ukoliko u tvom gradu ne postoji organizacija koja ti može ponuditi praktičnu obuku iz oblasti tvog interesovanja mi ćemo ti obezbijediti prevoz i pokriti sve troškove. Time želimo da podstaknemo mlade iz cijele Crne Gore da se uključe u projekat.

Vrijeme, trud i dobra volja su jedino što je potrebno da uložiš za učešće u programu Prilike, a zauzvrat ćeš steći iskustvo i saznati kako u stvarnosti izgleda radni dan na određenom poslu. Mi ćemo se postarati da dan provedeš sa posvećenim i iskusnim ljudima, koji će te pripremiti za praktičnu obuku, pružiti neophodne teorijske i praktične informacije i sa tobom podijeliti tajne njihovog zanimanja. Sve navedeno će ti pomoći da se što bolje pripremiš za stvarni proces razvoja karijere kroz izbor odgovarajućeg fakulteta, a kasnije i posla.

Vrijeme je za nove Prilike, zato ovoga puta ne propusti svoju! Prijavi se putem sledećeg linka popunjavanjem jednostavne online prijave. Ukoliko imaš bilo kakvu nedoumicu tu smo za tebe svakoga dana i možeš nas kontaktirati putem mejla ili društvenih mreža, Facebook i Instagram.

O programu

Nevladino udruženje „Digitalizuj.Me“ implementira program Prilike uz podršku UNICEF u Crnoj Gori i finansijsku podršku Fondacije TUI Care. Program ima za cilj da omogući adolescentima u Crnoj Gori, učešće na praktičnoj obuci, kako bi saznali više o potencijalnim mogućnostima za razvojem karijere i uspješno se pripremili za tržište rada.

Nevladino udruženje Digitalizuj.Me, zajedno sa kompanijom ili organizacijom civilnog društva u kojoj će se odvijati tvoja praktična obuka, omogućiće bezbjedno okruženje uz poštovanje svih aktivnih epidemioloških mjera.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: