Počela je Digitalizuj.Me Akademija digitalnog marketinga za preduzetnike

Kao udruženje koje se dugi niz godina bavi organizacijom obuka na temu digitalnog marketinga, upravljanja nalozima kompanije na društvenim mrežama i slično, i na čiju adresu neprekidno stižu upiti “Kada ćete organizovati sledeću obuku?”, može se reći da smo svjesni značaja obuka ovog tipa. Pogotovo kada se radi o preduzetnicima i malim preduzećima kod kojih je jedna osoba ta koja upravlja kompanijom, bavi se proizvodnjom ili pružanjem usluga klijentima, nastoji da “zatvori finansijski okvir” i, uz sve to, pokušava da uhvati korak sa vremenom i izgradi prisustvo svoje kompanije na Internetu. 

Veliko nam je zadovoljstvo što je značaj obuka ovog tipa prepoznala i Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Podgorici, uz čiju smo podršku po prvi put u mogućnosti da organizujemo Akademiju digitalnog marketinga za preduzetnike, koja kombinuje radionice i predavanja sa individualnim mentorstvom. 

Da je veliki broj preduzetnika prepoznao značaj dobrog brendiranja na internetu, govori rekordan broj prijava koje su nas stavile pred veoma težak zadatak. U želji da što većem broju vas izađemo u susret, i pomognemo što većem broju preduzeća da iskoriste znanja i alate digitalnog marketinga kako bi ojačali svoj biznis, proširili smo predviđen broj učesnika programa sa 20 na 30! 

Akademija je otvorena u utorak, 22. oktobara 2019. godine, prvim predavanjem, koja će se  nastaviti svakog utorka i četvrtka od 18:00 do 19:30 časova u periodu od 22. oktobra do 28. novembra. Tokom predavanja i radionica, izabrani učesnici imaće priliku da uče o temama kao što su razvoj strategije za digitalni marketing, online oglašavanje, Google analitika, SEO optimizacija, kreiranje video sadržaja, upravljanje krizama i negativnim komentarima, i drugim.

Učesnici će imati priliku da uče od marketing profesionalaca koji se digitalnim marketingom bave već duži niz godina i koji su svoje znanje isprobali na najkonkurentnijim tržištima svijeta. Među predavačima i mentorima naći će se i:

Nataša Đukanović 

Iako je ekonomista po struci, Nataša je provela čitavu svoju karijeru na raskrsnici između međunarodnih odnosa, tehnologije i liderstva. Nataša je direktor marketinga u kompaniji doMEn, agentu registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME. Natašin strateški i inovativni pristup brendiranju je učinio da .ME internet domen postane prvi izbor za sve one koji žele da svoje online prisustvo učine ličnijim, bilo da se radi o individuama ili biznisima.

Nataša je takođe predsjednik Digitalizuj.Me i direktor Spark.me konferencije, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet startapovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Sa snažnom željom da doprinese društvu, Nataša mentoriše startapove i žene koje žele da započnu svoje biznis poduhvate.

Vladimir Vulić

Vladimir je konsultant u oblasti digitalne transformacije, inovacija i društvenih medija, koji je u imao priliku da sarađuje sa klijentima kao što su: The Coca-Cola Company (Serbian Operations), Roche, Pivara Trebjesa Nikšić, Crnogorski Telekom, Erste Bank Srbija, S-Leasing Srbija, UniCredit Bank Banja Luka, Delhaize Srbija, GRAWE osiguranje, Triglav osiguranje, UNDP Crna Gora… Nagrađen je kao “Projekt menadžer godine” u izboru Asocijacije menadžera Crne Gore 2019. godine. 

Proveo 12 godina kao predavač Strategijskog menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Podgorici, i govorio na konferencijama u 20 država na četiri kontinenta, od Perua do Tajvana. Bio je TEDx govornik tri puta, uključujući i govor na TEDxZagreb pred 1.000 učesnika. Suosnivač je Digitalizuj.Me i programski direktor konferencije Spark.me. 

Sanja Gardašević 

Sanja je izvršni direktor digitalne agencije Alicorn, sa višegodišnjim iskustvom u razvoju strategija za digitalni marketing za domaće i inostrane klijente i njihovoj implementaciji kao kreator sadržaja, urednik bloga, copywriter i menadžer komunikacija. Nastoji da učini svijet boljim mjestom i svoj doprinos pruža kao menadžer projekata u Digitalizuj.Me timu, dio organizacionog tima Spark.me, i kao mentor mladim ljudima koji tek započinju svoju karijeru u svijetu tehnologije.

Veliki zaljubljenik u bihevioralnu ekonomiju i društvenu psihologiju, Sanja je nedavno magistrirala na London School of Economic (LSE) na programu MSc Psychology of Economic Life (Ekonomska psihologija).

Milutin Pavićević

Milutin je matematičar i softverski inženjer sa 17 godina iskustva u dizajnu i programiranju za web, analizi podataka i optimizaciji za pretraživače. Izvršni je direktor ME-neta, najvećeg crnogorskog provajdera hosting usluga, i kreativni direktor digitalne agencije Alicorn.

Učestvovao je u kreiranju mnogih veb sajtova, aplikacija, video igara i softverskih paketa, za koje je zajednički imenitelj prijatno, smisleno i intuitivno iskustvo sa korisnikom u prvom planu i mjerljivim parametrima kao osnovom za evaluaciju i dalji napredak. Bavi se i animacijom i video produkcijom. Jedan je od osnivača crnogorske WordPress zajednice.

Tjaša Deu

Tjaša je kreator web sadržaja i konsultant za razvoj YouTube kanala. Već 4 godine aktivno radi na svojim YouTube kanalima koji su generisali preko 4 miliona pregleda. Tjaša se pokazala i u ulozi govornika u više navrata, među kojim bi istakla predavanja na Fakultetu za društvene nauke u Sloveniji kao i učešće na TEDxBudva u svojstvu govornika 2018. godine.

Jovan Đukanović

Jovan je vječiti istraživač novih načina reklamiranja, različitih pristupa društvenim mrežama, počevši od analiza i mjerenja, do viralnih nastupa. Posebna specijalnost – korišćenje tema iz pop kulture u marketinškim kampanjama. Kao freelancer iz oblasti marketinga, radio je sa klijentima raznih industrija – sport, telekomunikacije, zdravstvo, ugostiteljstvo, dok sada radi kao koordinator za društvene mreže u Porto Montenegru.

Magistrirao biznis i medije na univerzitetu Erasmus u Roterdamu na temu “Efektivnost različitih tipova liderstva u virtuelnom okruženju”. Novim trendovima se bavio u sklopu teme za diplomski rad, kada je radio analizu izgradnje ličnosti današnjih streamer-a. Prethodno je radio u digitalnoj marketing agenciji Amplitudo.

Nakon završene serije predavanja i radionica, učesnici, koji su imali minimum 75% prisustva na časovima, će imati priliku da indiviualno rade sa mentorima kako bi stečeno znanje primijenili na svoj biznis i na taj način unaprijedili svoje poslovanje. 

Tokom ovog perioda organizovaćemo i tri predavanja na kojima ćemo ugostiti predavače iz regiona koji su izgradili prepoznatljiv brend svojih preduzeća koristeći digitalni marketing. Pomenuta predavanja će primarno biti organizovana za polaznike Akademije, ali će određen broj mjesta biti otvoren za prijave, o čemu ćete moći pročitati na našem blogu u periodu koji slijedi!

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: