Ksenija Čumi, modna influenserka sa 7 miliona pratilaca na društvenim mrežama, je nova Spark.me 2018 govornica

Organizacioni tim Spark.me, jedne od najvećih marketinških konferencija u Jugoistočnoj Evropi, koja se održava 26. i 27. maja u Budvi (uz seriju specijalizovanih radionica zakazanih za 25. maj) i čiji je generalni sponzor m:tel, je objavio ime nove govornice na Spark.me 2018 konferenciji. U pitanju je Ksenija Čumi (Xenia Tchoumi), digitalna influenserka u oblasti visoke mode sa preko 7 miliona pratilaca na društvenim mrežama, internet preduzetnica i govornica koja živi u Londonu.

Ko je Ksenija Čumi?

Čumijeva je Švajcarkinja ruskog porijekla koja govori šest jezika – italijanski, ruski, engleski, njemački, francuski i španski. Nakon što je diplomirala ekonomiju, odbila je, zbog svog preduzetničkog duha, ponudu za posao u investicionoj banci J.P. Morgan i odlučila je da nastavi da razvija svoj internet časopis , Chicoverdose.

Čumijeva je digitalna ambasadorka i sarađivala je sa brendovima kao što su Ferragamo, IWC, Bulgari, American Express, Rolls Royce, Tod’s, Hogan, Tom Ford, Vodafone, Sky i Huawei. Redovno snima modne editorijale za časopise kao što su L’Officiel, Vanity Fair i Elle. Nedavno je održala tri inspirativna TEDx govora, a govorila je i u Ujedinjenim nacijama. Čumi ima 6 miliona pratilaca na Facebooku i 1,3 miliona na Instagramu.

 

Koga ćete još imati priliku da čujete?

Organizatori konferencije Spark.me su ranije objavili imena deset ovogodišnjih govornika. U pitanju su:

 • Mark W. Schaefer (jedan od vodećih svjetskih stratega u oblasti marketinga na društvenim medijima koji svoje znanje i iskustvo dijeli na jednom od pet najposjećenijih marketinških blogova na svijetu – {grow}),
 • Mike Massimino (bivši astronaut NASA, profesor na Univerzitetu Kolumbija, poznato televizijsko lice koje se šest puta pojavio u popularnoj humorističkoj TV seriji “Štreberi” (The Big Bang Theory) i autor bestselera),
 • Denise Lee Yohn (ekspertkinja u oblasti brendinga, konsultantkinja i autorka nekoliko bestselera),
 • Itay Talgam (prvi je izraelski dirigent koji je nastupao sa Filharmonijom iz Sankt Peterburga, trener liderstva i TED govornik čiji govor ima više od tri miliona pregleda na internetu),
 • Boyd Multerer (bivši glavni inženjer za Xbox igračku konzolu, koji je osnovao Xbox Live i XNA servise),
 • Dhiraj Mukherjee (suosnivač Shazama, aplikacije koju je Apple kupio za 400 miliona dolara 2017. godine),
 • Dave Birss (osnivač digitalne marketinške konsultantske kuće čiji su klijenti Google, BBC, ESI Media, Sky i The Drum, a ranije kreativni direktor OgilvyOne, Poke i McCann Worldgroup),
 • Kerry O’Shea Gorgone (direktorica strategije u MarketingProfsu, vodećem izvoru informacija za više od 600.000 marketinških profesionalaca širom svijeta, i voditeljka Marketing Smarts podcasta),
 • Jon Burkhart (nagrađivani predavač, specijalista za oblast marketinga sadržajem i koautor knjige „Newsjacking: The Urgent Genius of Real-time Advertising“) i
 • Matt Desmier (strateg koji pomaže brendovima i organizacijama da postanu svjetski poznati, povećaju broj kupaca i razviju proizvode za 21. vijek). U narednom periodu će biti objavljena imena ostalih govornika na konferenciji.

Kako kupiti kartu?

Karte za konferenciju Spark.me 2018 se mogu kupiti na zvaničnom sajtu konferencije – www.spark.me. Cijena karte je 300€ i uključuje pristup svim predavanjima (26-27. maj), radionicama (25. maj), startap takmičenju (26-27. maj), ručak u hotelu Mediteran na bazi švedskog stola za oba dana konferencije, osvježenje na svim kafe pauzama u toku oba dana konferencije, kao i koktel prijem (26. maj). Cijena karte ne uključuje troškove prevoza i smještaja. Kao motivacija za sve mlade ljude željne znanja, u ponudi su i studentske karte koje su namijenjene srednjoškolcima i studentima redovnih, postdiplomskih i doktorskih studija koji su mlađi od 27 godina, a čija cijena iznosi svega 50€. Kupljene karte se mogu naknadno prenijeti na drugu osobu (“name change”), ali se uplaćeni novac ne može refundirati.

Konferencija Spark.me održaće se po šesti put, 26. i 27. maja, u hotelu Mediteran u Budvi pod generalnim sponzorstvom kompanije m:tel. U skladu sa težnjom da svake godine dodatno obogate program konferencije, organizacioni tim Spark.me 2018 je za učesnike konferencije pripremio seriju besplatnih radionica iz oblasti marketinga i preduzetništva, koje će se održati 25. maja u hotelu Mediteran u Budvi. Organizator Spark.me je kompanija doMEn d.o.o, agent registracije crnogorskog nacionalnog internet domena – .ME, koja od 2013. godine organizuje konferenciju jednom godišnje u Budvi. Spark.me nudi priliku učesnicima da o aktuelnim trendovima u oblasti marketinga, tehnologije i biznisa uče od svjetski poznatih eksperata, te da ostvare kontakt sa preko 550 učesnika konferencije iz više od 20 država širom svijeta, među kojima će naći lidere iz poslovnog svijeta, svijeta tehnologije i inovacija, marketare, startapove i ljude željne znanja.

Za više informacija o Spark.me 2018 posjetite zvanični sajt konferencijeFacebook stranicuTwitter nalog i Instagram nalog.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

1 Comment

 1. Nekada mi prosto nije jasno kako neko postane influencer i kako je uopste taj pojam stigao do nas. Jasno je da novo doba sa sobom nosi i nova zanimanja i interesovanja, ali je nas recnik dovoljno bogat za upotrebu stranih termina.

  Post a Reply

Vaše mišljenje: