Startup takmičenje Start Trek 2014 u Podgorici!

Pa, dragi moji, šta reći? Najaktivniji akcelerator iz regiona, sofijski Eleven se vraća i ove godine u Podgoricu. Start Trek ove godine obilazi Istanbul, Bukurešt, Beograd, Podgoricu, Zagreb i Sofiju. Kao što vidite, i ove godine smo obezbijedili da Podgorica bude dio rute ovog akceleratora, rame uz rame sa većim i značajnijim regionalnim centrima.

starttrek2014

Prošle godine smo imali pet startup ideja od kojih sve nisu zaživjele. TourVia.Me sigurno jeste. Oni su finalisti prošlogodišnjeg Spark.Me startup takmičenja, pobjednici prošlogodišnjeg Start Trek-a, ali i Hub:Raum Warp takmičenja. TourVia.Me je dobio investiciju upravo od Eleven akceleratora, i zahvaljujući tome danas lansirao svoju prvu javnu verziju proizvoda. Kako im je bilo, možete pogledati ovdje.

tourviame-1024x374 copy

Nikog na Spark.Me ove godine?!

Na ovogodišnjem Spark.Me takmičenju nismo imali nijedan novi crnogorski prijavljeni projekat iako zasigurno znam da ih ima. Opravdanje zašto se niste prijavili nalazim u činjenici da smo pomjerili Spark.Me takmičenje sa kraja septembra na kraj juna, i da možda niste imali vremena da se pripremite. Međutim, danas ne vidim nijedan razlog da svi vi koji imate dobru ideju istu ne predstavite na ovogodišnjem Start Trek takmičenju. Ovogodišnje takmičenje će, osim takmičarskog dijela, imati i edukativni dio za sve startupere. Mentorske sesije gdje ćete moći da dobijete savjete vezane za vašu ideju i preporuke šta dalje treba da radite kako bi eventualno ona postala stvarnost i vaše radno mjesto. Vaše, a možda i još neko za vaše prijatelje. Ove ćete godine imati priliku da se družite sa Salim Virani, uspješnim predavačem iz Founder Centric, David Scanlon iz Enterprise Ireland, organizacije Vlade Republike Irske odgovorne za rast i razvoj irskih kompanija na svjetskom tržištu, George Dita iz How to Web konferencije, kao i sa nekoliko crnogorskih profesionalaca. Ja intezivno razmišljam o tome da li da odem za Kambodžu ili da napravim rundu Tajland-Laos-Vijetnam-Kambodža, ali prije toga ću svakako svratiti 6. oktobra u 10 sati, u Hotel Ramadu, da vidim da li su se pojavili neki novi “klinci” koje ću ispratiti u Sofiju kao što je to bio slučaj sa Draženom, Milošem, Bojanom i Miroslavom.

Prijavi se!

Dakle, 6. oktobar, hotel Ramada sa početkom u 10 h, čeka vas nekoliko sati sjajnog druženja sa ljudima od kojih možete mnogo toga da naučite, posebno o svojoj ideji. Oprobajte se i promijenite svoj život na bolje. Skupite hrabrosti, prezentujte vašu zamisao i pokušajte da se domognete karte za Sofiju i ulazak u Eleven akcelerator. Tamo ćete sigurno stvoriti servis ili proizvod koji će biti ponuđen tržištu.

Agendu Start Trek 2014 možete naći ovdje, a prijaviti svoju startup ideju ili već napravljen servis/proizvod možete ovdje.

PS. Ukoliko želite da se konsultujete sa nama prije nastupa pred investitorima, prijavite se na listu za startup informacije, pa ćemo vam javiti kad da dođete! 🙂

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

Vaše mišljenje: