Blue Coach dodela nagrada #NajboljeZaRad u Crnoj Gori!

Sada već tradicionalno, drugu godinu za redom, konsultantska kompanija Blue Coach, organizovala je dodelu nagrada Najboljim kompanijama za rad u Crnoj Gori. U testiranju je učestvovalo 777 zaposlenih iz 25 kompanija, koji su odgovarali na pitanja iz oblasti Liderstva, Moj/a menadžer/ka, Lični razvoj, Uslovi rada, Moj tim, Inovativnost, Odnos kompanija sa klijentima, Društvena odgovornost, Moja kompanija i Fair play.

011

U kategoriji velikih kompanija nagrade je  uručio Srđan Vukčević iz Blue Coacha, dok je za kategoriju srednjih kompanija nagrade uručivao Saša Popović, redovni profesor Ekonomskog fakulteta u Podgorici. Nagrade u kategoriji malih preduzeća je predao magistar Milutin Đuranović, suvlasnik mlekare Lazine.

Popović je rekao da je Blue Coach u okviru istraživanja postavila značajan broj pitanja koja u osnovi imaju etičku dimenziju, odnosno razlikovanje dobrog i lošeg u poslovanju domaćih preduzeća. “Na bazi tih odgovora dobila je raspored vrijednosti u kojima su zablistale neke kompanije. Na ovakav način uvodi se elitizam među domaće kompanije. Nekada su se elite prepoznavale po krvi, kasnije po kapitalu, a danas se elite prepoznaju po postignuću”, rekao je on.

Da bi odgovori bili što verodostojniji Blue Coach je ove godine uveo i dodatne mere za sprečavanje neiskrenih odgovora. Svaki upitnik je sadržao i nekoliko eliminacionih pitanja. Pored istraživanja u kompanijama, ove godine Blue Coach je sproveo istraživanje i među studentima, na temu koja je kompanija najatraktivnija za njih. U anketi je učestvovalo 213 studenata sa Univerziteta Crne Gore, Univerziteta Donja Gorica i Univerziteta Mediteran. Našu ekipu, koja je naravno sedala za stolom broj 1 (kao i ostatak digitalne zajednice) najviše je zanimalo šta to studenti žele. Prvi izbor studenata je Crnogorski Telekom, druga kompanija u kojoj bi mladi akademci voleli da počnu svoj radni staž je Trebjesa, a na trećem mestu je Nergelija. Nego vratimo se mi kompanijama i njihovim zaposlenima.

196

U kategoriji malih preduzeća najbolja kompanija za rad je Fleka, drugo mesto dele Congress Travel i Grand Travel, a treće mesto je pripalo Podravki. U specijalnim kategorijama kao stu su timski duh (nagradu je odnela Fleka), Jednake mogućnosti za sve (Congress Travel), Najinovativnija kompanija i Fair Play (nagrada je pripala Grand Travelu).

U kategoriji srednjih preduzeća nagradu najbolje kompanije za rad odnela je Sava Montenegro, kojoj su ove godine pripale i nagrade iz specijalne kategorije (Timski duh, Jednake mogućnosti, Najinovativnija kompanija, Fair play), druga nagrada je pripala hercegnovskom Škorpionu, a na trećem mestu je Bar-Kod Shop.

U najzahtevnijoj kategoriji, u kategoriji Najbolja velika kompanija za rad ove godine prvo mesto podelili su Crnogorski Telekom i Montenegro Stars Grupa, drugo mesto pripalo je Pivari  Trebjesa i treće, prošlogodišnjoj najboljoj kompaniji za rad, odnosno Okovu.

U specijalnoj kategoriji, nagradu za Timski duh i Jednake mogućnosti pripala je kompaniji Okov, Trebjesa je Najinovativnija kompanija, a nagrada za Fair Play pripala je Crnogorskom Telekomu.

Konsultantskoj kompanija Blue Coach hvala na pozivu, i divnim kolačima, 🙂 i sve čestitke za odličnu organizaciju i inovativni pristup.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: