Prijavite se za FON Hakaton i Tech Challenge

Ako si IT entuzijasta i spreman si da napraviš još jedan korak ka svjetlijoj budućnosti, FONIS i Istraživačko – razvojni centar Fakulteta organizacionih nauka u saradnji sa kompanijom Telekom Srbija organizuju, u Beogradu, peti po redu FON Hakaton, tradicionalno takmičenje u programiranju za mlade. Pored Hakatona i ove godine takmičari će imati mogućnost da učestvuju na dijelu projekta pod nazivom Tech Challenge, gdje će imati priliku da prikažu svoju kreativnost i predlože inovacije vezane za poslovanje kompanije partnera.

FON Hakaton će se održati 31. marta i 1. aprila u prostorijama Istraživačko-razvojnog centra Fakulteta organizacionih nauka u Beogradu. Takmičari će dobiti šansu da u timovima od 3 ili 4 člana, pokažu svoje znanje, ideje i kreativnost i da u roku od 24 časa riješe realan problem iz oblasti rada nad podacima.

Prijave za Hakaton i Tech Challenge su otvorene za sve mlade od 16 do 26 godina iz Srbije i regiona, i trajaće do 12. marta u ponoć. Učesnici Hakatona će biti odabrani na osnovu popunjene prijave i testa njihovih programerskih vještina, a učesnici na dijelu pod nazivom Tech Challenge samo na osnovu prijave koja se nalazi na sajtu projekta.

FON Hakaton inspiriše srednjoškolce i studente da usavrše svoja znanja i vještine radom na projektu koji direktno utiče na poboljšanje različitih aspekata poslovanja partnera i života ljudi. Učesnici time stiču korisna iskustva koja će im biti od velikog značaja za napredak u karijeri i profesionalno usavršavanje. Projekte koje timovi budu osmislili i realizovali ocjenjivaće stručni žiri čije mišljenje i iskustva će takmičarima omogućiti da na pravi način usavrše svoje sposobnosti u budućem radu.

Prezentacija završnih aplikacija timova održaće se 1. aprila u večernjim časovima nakon čega slijedi svečana dodjela nagrada. Iskoristite svoju šansu, prijavite se na vrijeme i steknite jedno nezaboravno iskustvo! Više informacija o samom takmičenju i prijave za oba dijela projekta možete pronaći na sajtu.

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: