WeAreDevelopers – Preko 8.000 učesnika na jednom mjestu

WeAreDevelopers kongres na jednom mjestu okuplja developere i IT stručnjake iz cijele Evrope. Cilj kongresa je povezivanje developera međusobno u svrhu širenja znanja, i povezivanje kompanija i startapova sa najboljim IT stručnjacima. WeAreDevelopers je za tri godine postao globalni brend koji sarađuje sa velikim korporacijama poput: Microsoft, Google, Facebook, IBM, SAP, Adidas, Porsche i Informatik.

Ovogodišnji kongres će se održati kao i prethodne tri godine u Beču, a zbog ogromnog interesovanja se premješta u Austria Centar Vienna, objekat sa ukupnim kapacitetom preko 25.000 učesnika. Ova trodnevna konferencija osim svog zanimljivog i dinamičnog programa, za goste koji dolaze sa djecom koristi besplatan program “Child Care” gdje se niz profesionalnih dadilja, u specijaliziranom prostoru, brine o njihovoj djeci. Osim predavanja, konferencija nudi i mjesto gdje developeri mogu da se upoznaju i eksperimentišu sa najnovijim izumima koji će tek izaći na tržište. Kako bi se svi gosti osjećali kao kod kuće, pored zvaničnog dijela kongresa, učesnici će imati obezbijeđene besplatne zakuske, velike količine omiljenog napitka – kafe, te pristup raznim zabavama.

Woz, John Romero, Angie Jones i mnogi drugi…

Kao što je ranije najavljeno, WeAreDevelopers kongres, ove godine dovodi Stiva Voznijaka osnivača kompanije Apple, računarskog pionira i pronalazača. Kao istinska ikona Silicijumske doline u proteklih 30 godina, “Woz” je pomogao u stvaranju računarske industrije kojoj svjedočimo svakodnevno. Danas je glavni naučnik kompanije za virtuelizaciju podataka – Primary Data. Između ostalog, “Woz” je i osnivač organizacije Electronic Frontier Foundation.

Pored “Woza”, ponovo se listi predavača pridružuje Džon Romero. Romero je nagrađivani dizajner i programer igara, čiji radni portfolio uključuje 130 projekata, od kojih je 107 doživjelo komercijalni uspjeh. Romero je kreator bezvremenih hitova kao što su Wolfenstein 3D i Quake.

Na temu razvoja sveprisutnih socijalnih mreža, predavanje će održati i Endži Džouns, senior inženjer za automatizaciju u kompaniji Twitter. Džouns je učestvovala u razvoju strategija automatizacije i okvira za bezbroj softverskih proizvoda. Takođe, često prenosi svoje bogato znanje na konferencijama kroz tehnološke radionice za talentovane djevojke programere – Black Girls Code.

Najpovoljnje ulaznice još uvijek u opticaju

WeAreDevelopers kongres trenutno broji 46 potvrđenih govornika koje će gosti konferencije imati priliku da slušaju tokom trodnevne manifestacije.

Early Bird ulaznice po najpovoljnijoj cijeni još uvijek je moguće kupiti do 28. februara na zvaničnoj stranici kongresa.

Startapovi i druge kompanije mogu ostvariti timske popuste (pogodnost traje do 16. februara), uz kontakt WeAreDevelopers tima na [email protected].

Author: Miodrag Račić

Miodrag Račić je student Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici i zaljubljenik u sve što ima veze sa tehnologijom i inovacijama.

Share This Post On

Vaše mišljenje: