Globalna IT zajednica se 14-15. juna okuplja na WeAreDevelopers World Congress-u u Berlinu!

Najveća svjetska konferencija za programere i IT stručnjake, WeAreDevelopers World Congress, se nakon duže pauze uzrokovane pandemijom vraća u Berlin 14-15. juna 2022. godine. Konferencija će okupiti više od 5.000 posjetilaca iz cijelog svijeta i održaće se pod sloganom BUILD.DEPLOY.EMERGE.CONNECT.

Na osam paralelnih trekova, uz brojne radionice i sa više od 200 predavača, te više desetina međunarodnih partnera, kongres će ponuditi brojne mogućnosti za usavršavanje i informisanje o raznim temama iz svijeta software developmenta.

Glavne teme su široko postavljene oko Web programiranja, Software arhitekture, Cloud okruženja, DevOps, Umjetne inteligencije (AI), Blockchain, Testiranja, Cyber Sigurnosti i kolaboracije.

“Prilika susretanja uživo i dalje je posebno iskustvo za međunarodnu IT zajednicu. Tokom proteklog perioda dobili smo mnogo poruka od članova naše zajednice kako im je to iskustvo nedostajalo. Sa WeAreDevelopers World Congress-om ove godine stvaramo idealnu platformu za dalje usavršavanje o važnim temama iz svijeta razvoja software-a i umrežavanje sa vodećim stručnjacima iz IT svijeta,” navodi Sead Ahmetović, CEO WeAreDevelopers

Među prvim najavljenim predavačima nalaze se zvučna imena kao što su osnivač npm-a Laurie Voss, pronalazač Angular-a Miško Hevery, ekspertkinja za sigurnost Tanya Janca, pronalazač JSON-a i pionir JavaScripte Douglas Crockford, zatim Machine Learning i Quantum Computing ekspertkinja Alexandra Waldherr, autor Nuxt.js-a Sebastien Chopin, te John Romero, legendarni kreator video igre DOOM i redovni gost WeAreDevelopers World Congress-a.

Kongresne kotizacije po Super Early Bird cijenama od 199€ moguće je kupiti sve do 31.1.2022. Takođe, dostupne su i posebne kotizacije za studente, kao i grupne propusnice.

Za dodatne informacije o WeAreDevelopers World Congress posjetite worldcongress.dev

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: