Najava: Digitalizuj.me vol. 34 – Paul Wennekes

Sa zadovoljstvom vas pozivamo na 34. Digitalizuj.me događaj, organizovan u saradnji sa Nikšićkim pivom, u sklopu koga će biti održan razgovor sa gospodinom Paulom Wennekesom, holandskim novinarom sa više od 40 godina iskustva. Razgovor će se odvijati na engleskom jeziku i, po već ustaljenom običaju, održaće se u prostorijama kompanije doMEn (Vojvode Maša Đurovića 3/1, City kvart), u četvrtak, 16.04.2015. godine, sa početkom u 19h.

Paul Wennekes

Paul Wennekes rođen je u Hagu (Holandija) 1947 godine. Učio je o novinarskoj profesiji kroz praktične treninge u jednom od čuvenih holandskih magazina. Gospodin Wennekes je čovjek koji ima poprilično veliko iskustvo što se tiče novinarske profesije. Radio je kao strani dopisnik za ANP (nacionalna holandska Press agencija) 10 godina na teritoriji država Istočnog Bloka kao što su Poljska, Čehoslovačka, Rumunija, Sovjetski Savez i Jugoslavija, nakon čega je radio za razne dnevne novine i magazine. Jedan period svog života bio je producent i reditelj popularnog naučnog radio programa, “Bulletin”, a uporedo sa tim, bio je aktivan kao kolumnista.

Na Kosovu je bio ratni dopisnik za vrijeme rata, a prije devet godina, sada već davne 2006, osnovao je svoju press agenciju “Tekstespress“, koja posluje u sferi turizma i putovanja. Objavio je četiri turistička vodiča o Crnog Gori, Albaniji, Pragu i Ohridu, dok će peta knjiga biti skup njegovih najboljih kolumni. Gospodin Wennekes živi i radi u Crnoj Gori od 2011. godine, i kako sam kaže, jako bi želio da bude Crnogorac. 🙂

Na događaju pod nazivom “Kako tehnologija mijenja novinarstvo?”, gospodin Wennekes će govoriti o značaju traženja istine kao najvažnije stvari kod novinara. Upoznaće prisutne sa svojim iskustvom sa propagandom, i istočnom i zapadnom. Govoriće o razvoju tehnologije, od 60-ih godina pa do danas, i njenom uticaju na novinarstvo. Na kraju, podijeliće savjete za mlade novinare…

Broj mjesta je ograničen, pa je potrebno da se prijavite za predavanje kako biste prisustvovali. To možete uraditi tako što ćete popuniti prazna polja ispod.

Ime i prezime

Vaša E-mail adresa

 

Author: Danica Čelebić

Studentkinja Ekonomskog fakulteta Univerziteta Crne Gore i alumna La Sapienza rimskog univerziteta. Adventure seeker! :D Uživa u izazovima i voli da bude izvan svoje komfort zone. Na listu stvari koje voli dodaje i putovanja, upoznavanje novih ljudi i kultura, probanje nekih novih stvari.. ;)

Share This Post On

Vaše mišljenje: