Novi datum WeAreDevelopers World Congress-a

Organizatori WeAreDevelopers World Congress-a objavili su da se pomjeranje ovog kongresa, najvećeg evropskog događaja za developere, dešava usljed razvoja situacije oko krize izazvane širenjem koronavirusa (COVID-19). U koordinaciji sa institutom Robert Koch, relevantnim federalnim i državnim organima u Njemačkoj, kao i sa lokacijskim partnerom (CityCube / Messe Berlin), naredni WeAreDevelopers World Congress će se održati 15. i 16. aprila 2021. godine, na istoj lokaciji – organizacioni tim se raduje što će imati priliku da poželi dobrodošlicu dosadašnjim i budućim partnerima, govornicima i posjetiocima.

Sead Ahmetović (WeAreDevelopers, CEO), povodom promjene termina kongresa izjavio je: “Zdravlje je na vrhu liste naših prioriteta i pomjeranje datuma održavanja kongresa najbolji je način da pokažemo važnost zdravlja posjetilaca, partnera i zaposlenih. Posebno smo ponosni na kongresni program i listu govornika, pa sa radujemo što ćemo naš unaprijeđeni kongres održati u CityCube Berlin, u aprilu 2021. godine. Vidimo se tamo.”

Benjamin Ruschin (WeAreDevelopers, generalni direktor) izjavio je: “Uzevši u obzir sve okolnosti, mi smo sigurni da je pomjeranje termina WeAreDevelopers World Congress-a ispravna odluka. Ona je donesena u najboljem interesu naših posjetilaca, partnera, sponzora, govornika i zaposlenih. Zahvalni smo na pozitivnom diskursu sa svim našim saradnicima, te na lojalnosti naših partnera i posjetilaca.”

Sir Tim Berners-Lee, jedan od glavnih predavača na kongresu dao je izjavu povodom promjene datuma kongresa: “Iako sam razočaran što odgađam put u Berlin, potpuno podržavam odluku organizatora. Širenje koronavirusa je globalna prijetnja i tačka u kojoj sva naša energija treba biti usmjerena u ovom momentu.”

Svi prethodno predstavljeni govornici su potvrdili svoje prisustvo na kongresu naredne godine. Svi koji su uključeni u organizaciju daju sve od sebe kako bi se osiguralo da WeAreDevelopers World Congress, koji će se održati 15. i 16. aprila 2021., bude siguran i ugodan – odnosno još veći i bolji nego ikada!

Pročitajte puno saopštenje organizatora na linku.

#TogetherApart

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

Vaše mišljenje: