Firefox OS Night u Podgorici, 28.maja

U utorak, 28.maja uveče od 19h u Podgorici, Telenor i Mozilla uz pomoć Digitalizuj.Me organizuju tech događaj pod nazivom Firefox OS Night na kojem će se predstaviti Firefox OS, operativni sistem i mobilna platforma koji je nastao kao proizvod saradnje između Telenora i Mozille.

geeksphone_firefox_os

Mozilla zajednica i Telenor sa još 12 operatora mobilne telefonije rade na razvoju Firefox mobilne platforme koji je u potpunosti izrađen u skladu sa standardima otvorene platforme, gdje je svaka funkcija napravljena korišćenjem HTML5 tehnologije. U utorak će gosti iz Mozilla zajednice, odnosno Alex Lakatos, i developer iz norveške kompanije Comoyo, Olav Nymoen, govoriti o novim trendovima, predstaviti Firefox operativni sistem, ali i govoriti o najboljim praksama i smjernicama za dizajn Firefox OS aplikacija. Milutin Pavićević će kao predstavnik lokalnih “snaga” takođe govoriti o svome iskustvu i očekivanjima, dok će prisutni imati priliku da čuju i prve utiske o koršćenju ovog telefona, ali da ga i sami isprobaju.

Na događaju će biti prilike za networking, a prisutnima će biti predstavljeno i predstojeće takmičenje, kao i radionice koje slijede.

Firefox OS Night se održava u utorak, 28. maja sa početkom u 19h u prostorijama Telenora (upravna zgrada, ulaz sa trga Vektra).

 

Author: Natasa Djukanovic

Nataša Đukanović je svojom energijom i marketing filozofijom doprinijela razvoju kompanija u tri različite oblasti poslovanja – avioindustriji, bankarstvu i internet biznisu. Aktivno učestvuje na međunarodnim konferencijama koje se bave promocijom, internet start-upovima i upotrebom društvenih medija u poslovne svrhe. Nataša je direktor marketinga u kompaniji DoMEn. Twitter:@natasad

Share This Post On

Vaše mišljenje: