Predavanje profesora Jose Cordeiroa

Univerzitet Crne Gore, u saradnji sa kompanijom S&T i projektom Milenijum, u srijedu, 11. novembra, u 16:00 sati u Rektoratu organizuje predavanje “Towards the Singularity: The Future of Technology and the Technology of the Future”, koje će održati profesor Jose Cordeiro sa Silngularity Univerziteta iz Kalifornije.

Nakon predavanja uslijediće panel diskusija na temu “Budućnost oblikovana tehnologijom”, u kojoj će učestvovati profesor Jose Cordeiro, predstavnik kompanije S&T i direktor crnogorskog jezgra projekta Milenijum Milan Marić, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta Srđan Kadić i profesor Elektrotehničkog fakulteta Milovan Radulović.

Jose_Cordeiro

Predavanje predstavlja početak saradnje Univerziteta Crne Gore i Singularity Univerziteta. Naši studenti mogu da konkurišu za stipendije za dalje usavršavanje na Singularity Univerzitetu, a kompanija Google pokriva troškove školarine za sve studente koji ispune tražene kriterijume.

Profesor Jose Cordeiro diplomirao je mašinstvo na Tehnološkom institutu u Masačusetsu. Član je brojnih međunarodnih udruženja i gostujući profesor na više svjetskih univerziteta. Obavlja i funkciju direktora jezgra Milenijum projekta u Venecueli. Projekat Milenijum jedna je od najvećih svjetskih “think tank” organizacija, koja je osnovana 1996. godine, a njene aktivnosti sprovode jezgra (nodes) u 56 zemalja svijeta.

Agenda:

16:00-16:05 Uvodna riječ
16:05-17:00 “Towards the Singularity: The Future of Technology and the Technology of the Future”, Jose Cordeiro
17:00- 17:30 “Budućnost oblikovana tehnologijom”, panel diskusija

Pozivamo sve zainteresovane studente da prisustvuju predavanju i aktivno učestvuju u diskusiji.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: