Eleven Startup svet: Novih 12 startupova

Iz bugarskog akceleratora Eleven, koji ste mogli da upoznate kroz njihove posete u toku dve StartTrek ture i na Spark.me konferenciji, stižu nam novosti. Početkom godine, Eleven je osmi put svoju startup porodicu proširio, i to ovaj put za 12 novih članova.

eleven-transparent

Da se podsetimo

Eleven akcelerator je bugarski investicioni fond od 12 miliona eura. Ovaj akcelerator, koji je usmeren na centralnu i istočnu Evropu, u svakoj rundi bira startupove u koje želi uložiti između 25.000 i 200.000€ za tri meseca. Ulaskom u Eleven, svaki od startupova, osim investicije, dobija i radni prostor u Sofiji, mentorisanje i konsultacije sa stručnjacima iz  raznih oblasti iz regiona i Evrope, kao i infrastrukturnu i tehnološku podršku kroz svoje partnere kao što su Microsoft, Amazon, IBM, TechStars i Google.

12 veličanstvenih startupova:

Angel Baby (Bugarska)

Mame u Bugarskoj su očarane ovim brendom odeće za najmlađe. Angel Baby će se, uz pomoć Elevenove investicije, probati probiti na evropsko tržište.

Adora (Slovenija)

Momci iz Adore su napravili uređaj koji omogućava doktorima da pregledaju kartone svojih pacijenata pomoću glasovnih komandi i gestikulacija. Ovaj izum će skratiti vreme provedeno u operacionoj sali i olakšati posao doktorima.

ARTery (Bugarska)

Ako prodajete svoje umetnine ili krafterske porizvode i ne možete da se odlučite na koju online prodavnicu da se fokusirate, ARTery će vam pomoći. Zapravo, biće to softver koji će vam na jednom mestu omogućiti upravljanje svim nalozima u online prodavnicama kao što su Etsyja, DaWanda i druge.

Baker Street (Bugarska)

Ne, nije ovo detektivska agencija, već proizvođač zdrave hrane poput peciva i kolača. Miriše na dobro! 😉

Colombio (Hrvatska)

Susedi su ovaj put napravili crowdsourcing platformu za novinare. Izgleda da će građansko novinarstvo dobiti novu dimenziju.

colomb.io

Kuknall (Bugarska)

Imate probleme sa hemoroidima? Ne, nije ovo novi proizvod koji će se reklamirati tokom emisije “Narod pita”. Kuknall je sanitarni dodatak za vašu WC šolju koji će vas svaki put navesti na pravi položaj. Smešno vam je? Izgleda šašavo ali četvrtini stanovništa na planeti koji pate od hemoroida ovaj proizvod će pomoći. Medicinski potvrđeno. 😉

MaxCart (Bugarska)

Stotine e-commerce prodavnica već koriste Max Cart softver za online kupovinu. Sada ovaj tim proširuje svoju ponudu rešenjem za povezivanje online i offline poslovanja.

Peerbelt (Bugarska)

Peerbelt je pretraživač sadržaja koji ste posećivali kroz svoj brauzer. Bookmarks are so 2014! 🙂

EnWake (Srbija/Bugarska)

Jetleg će konačno otići u istoriju! Ove naočare sa smart tehnologijom zasnovanom na hronobiologiji pomoćiće vam da regulišete svoj biotiram.

appmenu_imgScoutee (Slovenija)

Skauti i igrači bejzbola dobiće novo softversko-hardversko rešenje. Mladi igrači mogu u cloudu da prate i prezentuju svoje rezultate, i tako postanu vidljiviji skautima.

ThiefScry (Srbija)

Šta je starije – krađa bicikla ili bicikl? Čini mi se ponekad da je ovo pitanje kao kokoška – jaje dilema. ThiefScry uređaj će se oglasiti, a vi ćete automatski dobiti notifikaciju sa GPS podacima.

Tickey (Bugarska)

Uz Ticky aplikaciju za iPhone i Android, pretvorićete svoje telefone u karte za javni transport. Prilikom ulaska u gradski prevoz, dobićete notifikaciju u obliku podsetnika da kupite kartu. I to samo jednim klikom.

Ovo su Elevenovih 12 izabranih startupova za ovu rundu. A kako vaš startup napreduje? Jeste li se prijavili za našu prvu besplatnu startup radionicu?

Author: Itana Prljevic

CMO i suosnivač MoreMoney.Me, platforme za novu generaciju savjetnika zasnovane na vještačkoj inteligenciji. Eko-aktivista po opredjeljenju, borac za društvene promjene po nasljeđu. Nosilac osmjeha. :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: