Snapchat – pet najboljih kampanja

Kako Snapchat nastavlja da raste i da se razvija, tako raste i prisutnost brendova na ovom društvenom mediju. A danas vam predstavljamo pet kreativnih načina na koje su kompanije i organizacije iskoristile Snapchat za svoju promociju.

1. World Wildlife Fund i kampanja #LastSelfie – Inspirisana funkcijom fotografija koje nestaju, organizacija World Wildlife iz Danske je pokrenula kampanju pod nazivom #LastSelfie. Kampanju je osmislila “Grey Group Ad” marketing agencija, a #LastSelfie snapovi su fotografije ugroženih vrsta, koje polako ali sigurno izumiru. Ideja World Wildlifea je bila da kroz jedinstvenu funkciju Snapchata pokažu da ako ne preuzmemo određene mere za zaštitu ovih vrsta u stvarnom životu, one će nestati kao i snapovi.

2. NBA je preko Snapchata najavio da je Kevin Durant dobio MVP nagradu – NBA je iskoristio Stories funkciju kako bi dodelio MVP nagradu Kevinu Durantu. Napravili su priču, koja se sastojala od tri slike, kako bi pozvali fanove da u realnom vremenu gledaju uručenje nagrade na NBATV.com i NBA.com.

Snapchat-NBA-Collage-1024x617

3. GrubHub preko Snapchata traži kandidata koji ce obaviti ljetnju praksu –  GrubHub.com, kompanija koja se bavi online naručivanjem hrane, je tražila praktikanta sa veštinom korišćenja Snapchata. Uz pomoć Snapchat Stories funkcije, GrubHub je u šest fotografija objasnio kako zainteresovani mogu da se prijave “u tren oka” za praksu u njihovoj kompaniji.

Snapchat-GrubHub2-855x1024

4.  Kako su AudiThe Onion Snapchatovali za vreme Superbowl – Za vreme Superbowla XLVIII, Audi, Snapchat i The Onion su udružili snage da bi podigli svest javnosti o Millennial demographics. Uz pomoć svojih agencija Huge i Onion Lab, kreativnom delu The Onion familije, stvorene su šaljive fotografije i natpisi koji oslikavaju tipično ponašanje ljudi, odnosno njihovih ljubimaca, za vreme Superbowl utakmice. Krajnji rezultat je bio neverovatan, Audi je zapratilo 5500 ljudi samo za vreme utakmice.Screenshot_1

5.  NARS je putem Snapchata najavio novu kolekciju svojih proizvoda – NARS, kompanija koja se bavi proizvodnjom kozmetike, je svoju Guy Bourdin color kolekciju predstavila putem Snapchata. Promocija se vršila preko @NARSissist Twitter i Instagram naloga, a veliko otkrivanje se desilo na Snapchatu 24. septembra, i mogle su da ga prate samo osobe koje su @NARSissist zapratile pre 23. septembra. Snapchat je bio idealan izbor jer je pružio priliku za slanje personalizovanog i ekskluzivnog sadržaja.

BWRITE-Snapchat-NARS-Twitter

Ovi primeri daju uvid u to kako brendovi mogu koristiti Snapchat za svoju promociju. Od komunikacije sa pojedinačnim korisnicima, prenosa iza scene, iznenadnih prilika za upoznavanje poznatih, zapošljavanja, ili do specijalnih iznenađenja za verne korisnike – brendovi su uspeli da na maštovit način iskoriste sve funkcije Snapchata. A da li je vaša omiljena kompanija na Snapchatu?

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: