O startapu od nule – Serija besplatnih startap radionica

Dobro, prošli su praznici, prošli su ispitni rokovi, odmorili smo (?), i vrijeme je da se startap zajednica ponovo aktivira. Malo podsjećanje – u posljednja tri mjeseca smo imali desetak fantastičnih Startup Meetupova. Lijepo smo se družili, diskutovali, učili i, što je jako važno, svi su sa tih druženja kući išli vrlo motivisani, puni energije, i riješeni da prave velika djela. 🙂

Za većinu su to bili prvi startup meetupi, prvi razgovori o startapu, kao i prve startap lekcije.

Zbog velikog broja onih koji bi voljeli da uče o startapu “od nule”, dogovorili smo se da na nekoliko nedjelja pauziramo gledanje video predavanja, i da u međuvremenu organizujemo seriju startap radionica.

startap-radionicaCilj radionica je da se prenese precizna slika o tome šta je to tačno startap, šta je prvo što treba raditi kada pokrećemo startap, kako prve korake odraditi pametno, šta je ono što nas čeka dalje ako te prve korake prođemo uspješno, i kako do investicije. Siguran sam da ćemo svi sa radionica izaći jako motivisani!

Na radionice treba da dolaziš ako te interesuju startapi, ako nekad planiraš da pokreneš svoj startap, ako već imaš svoj startap, ako želiš da se zaposliš u startapu, ili jednostavno – ako imaš inicijativu i od akcije si, i nisi od onih koji čekaju da im se lijepe stvari dešavaju same od sebe (jer znaš da neće).

Startapi, pa ni ove radionice, nisu samo za programere! Startapa, pa i startapera, ima u svim industrijama. Iz koje god struke da dolaziš, možeš se baviti startapom.

Predavači na radionicama ćemo biti Predrag Lešić, Bojan Ćinćur i ja. Predrag je, osim što je direktor kompanije doMEn i jedan od osnivača Digitalizuj.me. On je posjetio, držao predavanja i bio mentor startaperima na nebrojeno mnogo startap konferencija širom svijeta. Bojan i ja smo, uz još dva dobra momka, osnivači prvog startapa iz Crne Gore – Tour Via Me, i sa svojim startapom smo prošli kroz dva startap akceleratora, razgovarali sa preko 200 mentora, pokupili doooosta znanja i kontakata, i dobili dvije investicije.

Do sada smo napravili sve greške koje su se mogle napraviti, naučili smo kako ne treba, naučili smo kako treba, i možemo tebe da naučimo kako put koji smo mi prelazili više od godinu dana može da se pređe za četiri puta manje vremena i da se pri tom dobiju bolji rezultati.

Mi smo raspoloženi da besplatno dijelimo (i razmjenjujemo) znanje, a sve što ti treba da uradiš je da pitaš!

Prvu od pet radionica zakazujemo za četvrtak 05.02.2015. godine, u 19h, u prostorijama kompanije doMEn (City kvart, Lamela 3/1, preko puta restorana Per Sempre, sa strane parkinga – Klikni da vidiš lokaciju na mapi). Radionice će biti jednom nedjeljno i trajaće po 2-3 sata.

Na prvoj radionici pričamo o tome šta jeste a šta nije startap, o fazama u razvoju startapa, o dobrim i lošim “milionskim” idejama i o savršenom startap timu.

Prijave su zatvorene

P.S. Za sve informacije o svim startap dešavanjima u Crnoj Gori, možeš pratiti Facebook grupu Startup Montenegro, a za sva pitanja o radionicama mi se možeš javiti na Facebooku (lično, ili pitaj na grupi) ili ovdje u komentarima.

Author: Dražen Žujović

Jedan sam od osnivača tourvia.me, prvog crnogorskog startapa. Inžinjer elektrotehnike koji se trenutno najviše bavi internet marketingom. Aktivno radim na razvoju startap zajednice u Crnoj Gori. Prirodno stanište su mi rok festivali.

Share This Post On

Vaše mišljenje: