Nova Digitalizuj.me Blog radionica

Sa zadovoljstvom objavljujemo da ćemo, nakon sjajnog iskustva sa prvom blog radionicom, u periodu između 4. februara i 22. aprila organizovati novu Digitalizuj.me blog radionicu, u saradnji sa Telenor fondacijom. Radionica će za sve primljene polaznike biti potpuno besplatna, a oni će, osim znanja, po završetku pohađanja biti bogatiji i za .ME domen po izboru, kao i za Internet hosting paket kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine.

coverradionica

Kako su naša pozitivna iskustva u potpunosti opravdala ideje i ciljeve prve Blog radionice, odlučili smo da drugi dio Digitalizuj.me blog radionice podignemo na još viši nivo, a na tome zahvalnost dugujemo Telenor fondaciji koja nam je pružila veliku podršku.

Osim toga što ćemo, zbog podrške Telenor fondacije, biti u mogućnosti da kao gostujuće predavače dovedemo pet poznatih “stranih” blogera (iz regiona), o kojima će u narednom periodu biti više riječi, isto tako možemo da obećamo da će i predavanja naših Digitalizuj.me kadrova biti dosta kvalitetnija, zbog velikog iskustva koje smo stekli organizujući prethodnu Blog radionicu. 🙂

Osim predavača iz Digitalizuj.me i gostujućih predavača iz regiona, svoje blogove i iskustva će, u formi kratke prezentacije, polaznicima predstaviti i 10 uspješnih crnogorskih blogera koji bloguju o najrazličitijim temama. Kad smo već kod uspješnih crnogorskih blogova, zadovoljstvo nam je da se pohvalimo da su neki od blogera koji su pohađali našu prvu Blog radionicu već otvorili svoje blogove i polako počeli da stiču sve veću popularnost. Neki od njih su: Cemovsko.wordpress.com, Gugl.me, IzadoraWing.wordpress.com, VolimPodgoricu.me

Blog rad

Kako Digitalizuj.me funkcioniše u cilju okupljanja digitalne zajednice Crne Gore, kao i podsticanju ljudi da na što bolji i brži način iskoriste šanse za društvene promjene i biznis kroz njihovo uključivanje u tu digitalnu zajednicu, shvatili smo da je definitivno pravi način na koji jedna osoba iz Crne Gore danas može da skrene pažnju na sebe u društvenom, ali i korporativnom svijetu – upravo blog. U poslednje vrijeme, blogeri postaju sve traženiji u velikim kompanijama koje žele da “content marketingom”, to jest prikazivanjem kvalitetnih originalnih tekstova na svojim sajtovima, privuku potrošače. Mi baš u tome vidimo priliku za buduće crnogorske blogere, koji ovim putem mogu da dođu do zaposlenja, kao i da zarade onlajn. Blogovanje se, naravno, ne svodi samo na poslovnu stranu i na zaradu. Ovom se aktivnošću, da biste uspjeli, prvo morate baviti iz ljubavi i morate uživati dok blogujete, a, ukoliko na kraju budete uspješni, ne brinite – mnoga vrata će vam biti otvorena. :)

blog-ideas

Nama je, kao pokretu koji je nastao da bi pomogao u “digitalizaciji” Crne Gore, zadovoljstvo što smo konačno u prilici da pružimo ovu sjajnu i, bitno je još jednom naglasiti, besplatnu priliku za ambiciozne i motivisane ljude iz cijele Crne Gore.

Budući blogeri, koji budu primljeni, imaće priliku da nauče o osnovama WordPressa, o njegovoj instalaciji, temama, pluginovima, SEO podešavanju i tako dalje. Osim tehničkih informacija vezanih za sam WordPress, nekoliko časova će biti posvećeno tome kako bi trebao da izgleda vaš prvi blog post, kako da izaberete temu o kojoj ćete da pišete, kako da smislite dobar naslov, kao i o tome kako da pratite broj posjetioca na vašem i blogu i kako, na osnovu tog broja, da prilagođavate vaše aktivnosti na blogu.

Detaljan program Digitalizuj.me blog radionice će biti naknadno objavljen, a planirano je da se časovi održavaju svake srijede između 4. februara i 22. aprila 2015. godine (ukupno 13 časova). Svi časovi radionice će biti održani na redovnom mjestu Digitalizuj.me okupljanja – u prostorijama kompanije DoMEn (City kvart, Lamela 3/1, preko puta restorana Per Sempre).

Svi ste pozvani da se priključite i prijavite za Digitalizuj.me blog radionicu, a to možete uraditi vrlo jednostavno – popunjavanjem formulara ispod! Rok za prijave je do 25. januara, a broj polaznika je ograničen.

UPDATE: Rok za prijave za Digitalizuj.me blog radionicu je istekao.

Author: Luka Radunović

Osim marketinga (pogotovo digitalnog, kojim se i bavim), jako volim i interesuju me svi mogući filmovi i serije, a pratim i globalne političke trendove i fudbal (pogotovo Juventus). Osim na Digitalizuj.me, moje "umotvorine" o filmovima možete pronaći i na Kokice.me. :)

Share This Post On

1 Comment

  1. Ehej drugari, hvala na prilici da budem polaznik vaše blog radionice! Preporučujem svima! I jer ćete naučiti nove stvari i jer ćete se povezati sa drugim sjajnim autorima 🙂

    Post a Reply

Trackbacks/Pingbacks

  1. Razglednica iz najurednijeg grada u Africi: U Kigaliju građani sami čiste ulice - Damira Kalač: Skitanja umom i drumom - […] Krnić je jedan od polaznika druge blog radionice koju, u saradnji sa Telenor fondacijom, organizuje Digitalizuj.me. Ako o njegovim putovanjima…

Vaše mišljenje: