Infografik: Veliki porast ulaganja u digitalno oglašavanje u drugom kvartalu 2015.

Prethodni kvartal je bio u znaku društvenih mreža, a sledeća statistika nam to i otkriva. Naime, kompanija Kenshoo je napravila infografik koji pokazuje da je oglašavanje putem društvenih mreža u drugom kvartalu 2015. godine enormno povećano! Kako otkriva Snapshop Q2 2015 izvještaj za digitalni marketing, globalna potrošnja u oglašavanju putem Facebooka je porasla za čak 114% tokom ovog kvartala, od čega je 63% izdvojeno za pametne telefone i tablete.

Kada govorimo o podacima tokom godine (YoY – Year over Year) koji su prikazani u prvom dijelu infografika, potrošnja za oglašavanje putem mobilnih uređaja je porasla za 167%, dok je 63 procenat cjelokupnog budžeta od oglašavanja putem društvenih mreža koji pripada mobilnim uređajima. Desktop uređaji su u ovom dijelu godine zabilježili rast od svega 2%, što je svakako mnogo manje od rasta mobilnih uređaja.

Osim ovih podataka, infografik Kenshoo kompanije vam u posebnom dijelu otkriva brojke vezane za oglašavanje na pretraživačima i na društvenim mrežama, kao i ukupne troškove izdvojene za digitalno oglašavanje.

Global-Ad-Trends-Q2-2015

Mora se priznati, zaista impresivni podaci.

Author: Jovana Sakotic

Studentkinja treće godine Ekonomskog fakulteta, a pomalo i blogerka! Što je najbitnije - još uvijek sportistkinja u duši! :)

Share This Post On

Vaše mišljenje: