Prijavi se za Microsoft-GIST inicijativu 2020 – Imagine Cup

Sektor za Globalnu inovaciju kroz nauku i tehnologiju (The Department’s Global Innovation through Science and Technology – GIST) se udružio sa Microsoft-om kako bi ponudio mogućnost mladim naučnicima, inovatorima i preduzetnicima da učestvuju u Imagine Cup takmičenju. Zahvaljujući ovoj zajedničkoj inicijativi, studenti širom svijeta mogu da se prijave za regionalno finale koje će se održati u Singapuru, Amsterdamu i Meksiko Sitiju, što će dalje da vodi do svjetskog finala u Sijetlu. Prijave su otvorene do 15. decembra.

Šta je Imagine Cup?

Skoro dvije decenije studenti širom svijeta učestvuju u Microsoftovom globalnom tech takmičenju, Imagine Cup-u, kako bi oživjeli svoja jedinstvena tehnološka rješenja. Microsoft koristi takmičenje kako bi promovisao adaptaciju platformama, raširio pristup tržištu i pronašao najveće talente. Kroz učešće u takmičenju, mladi naučnici i preduzetnici na polju tehnologije će imati priliku da stvaraju konekcije, steknu nove vještine i šansu da osvoje novac za dalju implementaciju svoje ideje.

GIST se priključio inicijativi 2017. Njihov doprinos se ogleda u tome što obezbjeđuju preduzetničke treninge za regionalne finaliste, kako bi podstakli mlade da razmotre ideju stvaranja startapa.

Ko može da se prijavi?

Svi đaci i studenti koji trenutno idu u srednju školu ili na fakultet i koji imaju 16 ili više godina se ohrabruju da se već danas prijave za Imagine Cup takmičenje i to preko linka. Takođe, poželjno bi bilo i da nađu lokalnog mentora koji bi ih usmjeravao prilikom vježbanja pitch-ovanja projekta. Učesnici takođe moraju koristiti Azure za studente i Microsoft Learn kako bi razvili svoj projekat i snimili video predstavljajući svoju ideju. Svaki projekat će biti ocijenjen u okviru kategorija: tehnologija; različitost, inkluzija i pristupačnost; inovacija; koncept; i izvodljivost.

Do kad su otvorene prijave?

Prijave su otvorene do 15. decembra 2019. Regionalno finale će biti održano od 10. do 12. marta 2020. u Amsterdamu. Najbolja dva tima iz svakog regionalnog finala će otputovati u Sijetl u maju 2020. kako bi se takmičili u svjetskom šampionatu Imagine Cup-a. Pobjednik će osvojiti kombinovanu nagradu koja uključuje $100,000, $50,000 kao Azure grant i mentoring sesiju sa Microftovim CEO Satya Nadella.

Author: Danijela Žižić

Studentkinja Prirodno-matematičkog fakulteta koja se bavi marketingom. Uživa u organizacionim poslovima, konstruktivnim raspravama i MotoGPu. Velika ljubav su joj psihologija i filozofija, a strast joj je argentinski tango. Vjeruje u Avengerse i Elona Muska.

Share This Post On

1 Comment

  1. Ovo je jako dobra prilika za mlade, odlična odskočna daska i mnogo znanja koje kasnije dobro može da se unovči.

    Post a Reply

Vaše mišljenje: