Novi startup – Pronađi čas

Čini mi se da crnogorska startup scena blista ovih dana. Skoro svakodnevno čujemo za novu ideju, beta verziju ili MVP. Pre samo godinu dana niko nam nije verovao da „TO“ može i u Crnoj Gori da se radi. To, ti neki startapi, to raste samo u Silikonskoj dolini, „za TO trebaju ogromne pare“. Danas, nema sumnje da se digitalna scena Crne Gore probudila i radi punom parom na polju inovacija.

Mapa   Pronadi cas

Pre par dana smo upoznali ekipu koja radi na servisu Pronađi čas. To je servis koji ima za cilj da omogući bolji kontakt između korisnika i onih koji daju ili organizuju časove i kurseve. Pronađi Čas predstavlja mesto gde možete izabrati čas koji vas interesuje iz niza kategorija koje omogućavaju jednostavnu pretragu, pogledati biografiju mentora, i na kraju i oceniti čas koji ste pohađali.

Za početak, recite nam na koji način funkcioniše vaš servis?

Ukoliko želite da postavite čas ili kurs na portalu Pronađi Čas, proces je izuzetno jednostavan. Prvo otvorite novi profil, a zatim slijedite uputstvo koje će Vas provesti kroz postavljanje časa. Postavljanje časova i kurseva je potpuno besplatno i za pojedince i za škole. Pojedinačni časovi su vezani na pojedinačne nastavnike, dok kursevi predstavljaju duže aktivnosti koje organizuju ili pojedinci ili škole.

Da razjasnimo, da li vi organizujete časove i kurseve?

Pronađi Čas se ne bavi direktno organizacijom časova i kurseva, već omogućava jednostavno povezivanje korisnika sa pojedincima i školama koji ih organizuju.

pronadjicas

Ko je sve radio na razvoju servisa?

Čitav koncept je razvila grupa IT entuzijasta, koji su htjeli da svoja profesionalna znanja upotrijebe u kreiranju jednostavnog, ali uspješnog digitalnog servisa. Najveća vrijednost čitavog projekta je što on predstavlja rezultat timskog rada: od samog osmišljavanja servisa, korisničkog interfejsa, strategije promocije i predstavljanja do izrade i finalizovanja beta verzije, koja je sada aktuelna. Grupu sa tehničke strane predvodi Bojan Tešić, dok komercijalni dio vodi Blažo Crvenica.

Koja je prednost portala Pronađi Čas u odnosu na slične servise? Šta je to što vas izdvaja od konkurencije?

Osnovna prednost portala je u geolokacijskom konceptu pretraživanja. Prilikom posjete portal automatski pronalazi lokaciju korisnika. Na taj način već je izvršen važan korak u potrazi za informacijom. Korisnik ima vizuelni prikaz o časovima u okolini njegove lokacije. Postoje dodatne opcije za pretragu koje dozvoljavaju korisniku da što preciznije dođe do željene informacije. Ukoliko u pretrazi ne postoji ni jedno podudaranje sa traženim podacima, korisnik može ostaviti podatke i biće automatski obaviješten kada se pojavi tražena informacija. Takođe, postoji klasični pregled časova u obliku liste.

Pokušali smo da uprostimo korišćenje cijelog servisa. Korisnik može da stupi u kontakt preko mail forme, kao i da ostavi preporuku za određeni čas.

Mapa   Pronadji

Da li imate u planu izradu mobilnih aplikacija?

Na mobilnim telefonima je moguće koristiti web verziju servisa, koja je prilagođena različitim veličinama ekrana. Sama mobilna aplikacija (Android ili iOS) je planirana za kasniju fazu razvoja servisa. Interesantno je da već sada oko 25% pregleda dolazi sa mobilnih uređaja, što pokazuje da korisnici sve više koriste mobilni telefon za pretraživanje.

Šta nam sledeće spremate?

Imamo dosta ideja. Za sada smo prvenstveno okrenuti prilagođavanju servisa za ostale zemlje, kako bi postao internacionalni. Takođe, radićemo na uspostavljanju baze korisnika, koja će omogućiti kreiranje servisa za pružanje niza indirektnih usluga, prvenstveno onih koje je potrebno realizovati u kratkom vremenskom okviru. Uglavnom, biće još dosta zanimljivih stvari. Pratite nas, pa ćete i ostale otkriti kad za to već dođe vrijeme.

 

Author: Itana Prljevic

CMO i suosnivač MoreMoney.Me, platforme za novu generaciju savjetnika zasnovane na vještačkoj inteligenciji. Eko-aktivista po opredjeljenju, borac za društvene promjene po nasljeđu. Nosilac osmjeha. :)

Share This Post On

1 Comment

  1. Molim autora da objasni po kojem kriterijumu se ovdje radi o startupu?

    Post a Reply

Vaše mišljenje: