Uspješni blogeri iz regiona na Digitalizuj.Me blog radionici

Kao što vas je Luka obavijestio u prethodnom postu, nakon sjajnog iskustva sa prvom blog radionicom, odlučili smo da u saradnji sa Telenor fondacijom organizujemo novu Digitalizuj.Me blog radionicu, koja će se održati u periodu između 4. februara i 22. aprila 2015. godine.

Veliko nam je zadovoljstvo što ove godine, u okviru Digitalizuj.Me blog radionice, možemo da ugostimo pet uspješnih blogera iz regiona koji će sa polaznicima podijeliti svoje blogersko iskustvo. Cilj nam je bio da odaberemo uticajne blogere sa različitim stilovima pisanja i različitom ciljnom publikom, kako bi polaznici Blog radionice vidjeli koliku slobodu izražavanja blogovanje pruža i koliko različitih niša mogu da izaberu za svoju ciljnu publiku. Prije svega, trudili smo se da odaberemo ljude koji će polaznike radionice da inspirišu i od kojih će moći puno da nauče! Mislim da smo u tome i uspjeli, ali imate priliku da se u to uvjerite i sami. 🙂

Zahvaljujemo gostujućim blogerima koji su na naš poziv odgovorili sa velikim entuzijazmom i, u nestrpljenju, već počeli da rade na svojim prezentacijama! I mi jedva čekamo da učimo od njih! 🙂 Takođe, želimo da se, još jednom, zahvalimo Telenor fondaciji koja je prepoznala potencijal i značaj projekta Blog radionice i koja nam je svojom podrškom omogućila da ugostimo ove sjajne predavače.

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo uticajne blogere iz regiona koji će obogatiti ovogodišnju Digitalizuj.Me blog radionicu:


18. februar – Dragan Varagić

Dragan VaragicDragan Varagić je bloger i online strateg koji se bavi savjetodavnim uslugama iz oblasti poslovne primjene Interneta. Vlasnik je bloga, servisa za online distribuciju saopštenja PRobjave.com, i osnivač projekta BloggersNetwork.org.rs. Koordinator je specijalističkih strukovnih studija iz E-poslovanja na FTN, Novi Sad. Predavač  na ITS Beograd.

Dragan će nam pričati o tome zašto je bitno postaviti jasne ciljeve pisanja bloga, na koji način ih treba postaviti, i kako odrediti ciljnu publiku za koju pišemo.

 


04. mart – Nikola Jovanović

Nikola Jovanovic

Otkako je, prije 15 godina, započeo profesionalnu karijeru, Nikola je radio u sva tri sektora, uglavnom u oblastima organizacionog i razvoja ljudi, društveno-odgovornog poslovanja, te IT-a, Interneta i društvenih medija. Ipak, on sebe prvenstveno smatra aktivistom i aktivno radi na formiranju četvrtog sektora u Srbiji – društvenog preduzetništva – kroz promociju i zagovaranje koncepta održivih modela društvenih promjena,  razvoj “coworking” prostora u Beogradu, ali i kroz direktan rad sa aktivistima i udruženjima građana na suštinskom unapređenju njihovog rada kroz pomenute koncepte.

Pored razvoja sopstvenog startupa u oblasti razvoja ljudi i organizacija, Nikola je i akreditovani konsultant Human Synergisticsa, čije alate koristi za lični, timski i organizacioni razvoj, a akreditovan je i za Geert Hofstede metodologiju promjene organizacione kulture. Ponosni je suosnivač Erste Škole bankarstva i finansija, internog Univerziteta Erste Grupe.

Svoja razmišljanja Nikola dijeli na svom poznatom blogu po imenu Pećko pivo, ali i na velikom broju konferencija i događaja, kao što su TEDx, Digitalizuj.Me, AIESEC New Leaders Conference itd.

Više o Nikoli možete saznati na njegovoj About.me strani.

Nikola će nam pričati o važnosti zajednice za blogovanje.


11. mart – Radomir Basta

Radomir BastaRadomir Basta je suosnivač Tarzanije, jednog on najpopularnijih blogova u regionu. Izvršni je direktor i SEO specijalista u Four Dots, marketing agenciji koja je zadužena za napredna marketinška rešenja. Radomir je, takođe, i predavač za SEO i analitičke module na Institutu Digitalnog Marketinga u Beogradu. Hobi mu je da uči o brzim načinima rasta za startupove i MSP.

Radomir će nas naučiti kako da osiguramo vidljivosti našeg bloga na Googleu putem SEO optimizacije i pažljivog odabira ključnih riječi.

 


1. april – Ivan Brezak Brkan

ivan brezak brkan

Ivan je osnivač i glavni urednik Netokracije, jednog od najvećih regionalnih blogova posvećenih Internet poslovanju, marketingu i medijima, koju je osnovao 2009. godine. Svoj novinarski rad započeo je u poslovnim i tehnološkim medijima poput Buga, Lidera i TechCruncha, a kao savjetnik je u polju digitalnog marketinga i društvenih mreža radio za brendove poput Microsofta, Kolektive i Vichyja. Forbes ga je prozvao “aristokratom s neta” u svom posebnom prilogu o “Generaciji 2013” koja “ne mari za državne granice i niže uspjeh za uspjehom”. Kao predavač i mentor, Ivan je sarađivao sa konferencijama i organizacijama Hubraum, Seedcamp, Eleven, Shift Split, How to Web i drugim, a direktor je Netokracijinih konferencija RockPaperStartups i OMGcommerce.

Ivan će nam pričati o različitim vrstama sadržaja na blog postovima, kao i o načinima preko kojih možemo “zarobiti” pažnju publike.


15. april – Sandra Kravic Simonović

sandra kravitz simonovic

Sandra Kravic Simonović je Web preduzetnica od 2011. godine – osnovala je agenciju Šnajderaj za krojenje društvenih mreža po mjeri, koju 2013. godine, zbog proširenja posla, preimenuje u agenciju za poslovno (Web) savjetovanje – Marketing ITD. Sandra je predavač i konsultant pri Adizes Southeast Europe – ASEE. Govorila je na nekoliko regionalnih konferencija, i rado prenosi drugima svoje znanje i iskustvo. Ona je srećna mama jednog Mateja. 🙂

Sandra će nam pričati o tome kako nalazi teme za svoj blog, i naučiće nas koja je razlika između korporativnog i privatnog bloga, kao i kako da razvijemo svoj stil pisanja.


Kao što vidite, Digitalizuj.Me blog radionica će vam omogućiti da upoznate sjajne ljude, naučite nešto više o savremenim načinima komunikacije i izražavanja, i steknete još jednu vještinu koja se sve više cijeni na tržištu rada! Pored već navedenog, svi polaznici radionice će dobiti .ME domen po izboru, kao i Internet hosting paket kompanije Me-Net u trajanju od jedne godine.

Do sada smo primili preko 120 prijava za Blog radionicu, što nas čini veoma srećnim! Nažalost, nećemo biti u mogućnosti da primimo sve prijavljene, ali će svi, naravno, o statusu svoje prijave biti obaviješteni po isteku roka za prijavu koji traje do 25. januara. Prijave nam i dalje pristižu, i mi vam savjetujemo da ne propustite ovu sjajnu priliku i da se što prije prijavite za Digitalizuj.me blog radionicu! 🙂

UPDATE: Rok za prijave za Digitalizuj.me blog radionicu je istekao.

Author: Sanja Gardašević

Sanja Gardašević vodi Alicorn, full service digitalnu agenciju, i sanja o tome da kao tim jednog dana posjete Bali. Metodični je analitičar, tihi organizator i empata, sa master diplomom LSE-a iz oblasti ekonomske psihologije. Već godinama je emcee i dio organizacionog tima Spark.me konferencije. Iako u vječitoj trci sa samom sobom, uvijek nalazi vrijeme za čitanje, igranje Persivala u Avalonu i putovanja.

Share This Post On

1 Comment

Vaše mišljenje: