Otvorene prijave za “Startup Activator”, program za startapove u najranijoj fazi razvoja

Prijave za program „Startup Activator“ koji je namijenjen startapovima u najranijoj fazi razvoja, otvorene su do 20. septembra, a dostupne na sajtu www.startupactivator.me. Svi startapovci iz Crne Gore koji imaju ideju, a koja može biti pretočena u konkretan biznis, imaju priliku, da kroz program koji traje do devet mjeseci, potpuno besplatno nauče sve što bi trebalo da zna kreator startapa, te kako da uspješno plivaju preduzetničkim vodama. Program je pokrenula m:tel Digitalna fabrika sa partnerima NVO Digitalizuj.Me i DigitalBee, a realizuje se pod punim pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja.

Deset dana od zatvaranja konkursa, nakon što bude završena selekcija timova o čemu će odlučivati tročlani žiri,  kreće višemjesečni program mentorstva, radionica, predavanja, učenja, umrežavanja, odnosno počinje velika šansa za uspjeh startapova iz Crne Gore.

Učešće u programu je, podsjećamo, besplatno a predviđeno je da 10 izabranih timova dobije šansu da bude dio programa. Šest od deset timova će proći u drugi krug, odnosno doći će do ciklusa validacije, u kojem će pored mentora i radionica, na raspolaganju imati i fond za validaciju ideje u iznosu od 2.500 eura i bogate nagrade od kompanije m:tel. Takođe, kompanija m:tel svim učesnicima omogućiće korišćenje cloud servisa kao i coworking prostora potpuno besplatno.

„Startup Activator“ predstavlja intenzivni višemjesečni predakceleracijski program sastavljen iz dva ciklusa, odnosno ciklusa ideacije i ciklusa validacije. Ciklus ideacije je orijentisan na razvoj poslovnog modela, koncipiranje minimalno funkcionalnog proizvoda i istraživanje tržišta, dok se ciklus validacije fokusira na razvoj minimalno funkcionalnog proizvoda i testiranje ideje na tržištu. Na kraju ciklusa ideacije učesnici prezentuju ideje u cilju obezbjeđenja učešća u drugom ciklusu – ciklusu validacije.

Ciklus validacije sastoji se iz tri dijela: mentorstva, organizovanja radionica i na kraju, Demo dana. Predavači i mentori sa iskustvom će biti na raspolaganju za individualne mentorske sesije i onlajn konsultacije kao i za povezivanje startapovaca sa ekspertima neophodnim u svim fazama i oblastima razvoja poslovanja. Takođe, uz praktičan rad organizovaće se i radionice kako bi timovi stekli potrebna znanja iz domena prodaje i marketinga što će im poslužiti u procesu validacije ideje, kao i radionica koja će obrađivati temu investiranja u startapove.

Svi kreatori startapova iz Crne Gore detaljne informacije o programu mogu dobiti svakog radnog dana i subotom u m:tel Digitalnoj fabrici, kao i na sajtu www.startupactivator.me.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: