Startup Meetup, krećemo sa redovnim okupljanjima!

Posljednjih godinu dana se i kod nas sve više priča o startapima. Posjećenost startap događaja je uvijek bila velika, počevši od Spark.me konferencije i Start Trek karavana, pa do nekoliko startap radionica i meetup-a koje smo organizovali. Vidjeli smo i nekoliko lokalnih timova koji su prezentovali svoje ideje investitorima. Takođe, i lično znam par odličnih timova koji još uvijek u tajnosti rade na svojim startap idejama.

Sve to govori da se stvorila kritična masa potrebna da se počne sa organizovanjem redovnih startup meetup-a.

Startup Meetup je događaj na kom se upoznajemo, družimo, dijelimo znanje, diskutujemo, zajedno učimo i pomažemo jedni drugima. Dobrodošli su svi koje interesuju startapi. Ne morate imati startap, ne morate imati ni tim, ni ideju za startap.

life is shortRazloga za organizovanje startup meetup-a ima koliko hoćete. Povod za prvi meetup, a onda i seriju od možda još dvadesetak sljedećih, su predavanja pod nazivom How to Start a Startup, koja na Stanford univerzitetu organizuje ekipa iz Y Combinator-a (po mnogim parametrima broj 1 startap akcelerator na svijetu). Lista predavača je, kako to reče Vanja, nerealna! 🙂 Svako od predavača je učestvovao u podizanju neke kompanije čija je vrijednost preko milijardu dolara, ili kao osnivač kompanije, ili kao investitor, ili je na mjestu direktora.

Plan je da se jednom nedjeljno zajedno gledamo pomenuta video predavanja, koja u prosjeku traju po 50ak minuta, i da diskutujemo o tome što smo čuli i naučili.

Na prvom, uvodnom, predavanju se priča o idejama, timovima, proizvodu, egzekucji i o razlozima za pokretanje sopstvenog startapa.

Prvo druženje zakazujemo za četvrtak, 16. oktobar, u 19 časova u prostorijama kompanije doMEn (City kvart, Lamela 3/1, preko puta restorana Per Sempre).

Dođite! Za početak da se upoznamo.

Piše: Dražen Žujović

P.S. Preporučujem da pratite Facebook grupu Startup Montenegro!

P.P.S. Plaćam pivo onom ko mi prevede sve ove termine koje se ja nisam ni trudio da prevodim. 🙂

Author: Gostujući bloger

Share This Post On

1 Comment

  1. Najbitnije je da se svi druže, a ako k tome razmjenjuju ideje, iskustva i ostale pozitivne vibracije, tim bolje 😉

    P.S. Mislim da je jedno pivo malo 🙂

    Post a Reply

Vaše mišljenje: