Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva, na Voxxed Days

Ove jeseni u Beograd dolazi Dejvid Parnas, pionir softverskog inženjerstva i jedan od tvoraca koncepta objektno orijentisanog programiranja.

Parnas dolazi iz Kanade i otvoriće ovogodišnju tehnološku konferenciju Voxxed Days Belgrade, u organizaciji zajednice Heapspace. Konferencija se održava 19. i 20. oktobra, a Parnas će dan prije konferencije održati dva predavanja namijenjena studentima, na Elektrotehničkom fakultetu i na Fakultetu organizacionih nauka.

Voxxed Days Belgrade, dio mreže globalnih Devoxx konferencija, ove godine dovodi i predavače iz poznatih svjetskih kompanija: Google, Amazon, IBM, Microsoft, PayPall, Pivotal i RedHat. Program konferencije će se izvoditi u tri paralelne trake, na temu programskih jezika, bezbjednosti, arhitekture, virtuelne i augmentativne realnosti.

Treći Voxxed Days Belgrade donosi i novi vizuelni identitet koji potpisuje Nemanja Jehlička, grafički dizajner poznat po kreiranju identiteta za Kabinet i Moritz Eis. Drugačijim pristupom vizuelnom doživljaju, Heapspace želi da ukaže na promjene koje tehnologija donosi u naše živote i želi da je humanizuje. Tehnologija je pametna, smjela i čudna, kao i vizuelni identitet ovogodišnjeg Voxxeda.

Karte se mogu kupiti na zvaničnom sajtu.

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: