Počinje drugi krug prijava za projekat „Moje buduće STEM zanimanje”

Sigurni smo da si do sada ispratio/la sve epizode iz serijala „Moje buduće STEM zanimanje“ i da svaki put sa nestrpljenjem iščekuješ novu, pitajući se koje zanimanje će ovog puta biti u fokusu. Isto tako, vjerujemo da ti je palo na pamet kako bi i ti volio da budeš na mjestu svog vršnjaka koji je dobio priliku da provede dan u određenom preduzeću i dobije odgovore na postavljena pitanja.

Iz prvog kruga prijava je čak 10 tvojih vršnjaka dobilo priliku da posjeti stručnjake iz različitih oblasti, provede dan sa njima i dobije korisne savjete koje će im biti vodilja za dalje obrazovanje i usavršavanje. Do sada si imao prilike da ispratiš pet epizoda u kojima je bilo riječi o raznoraznim profesijama kao što su: arhitektura, medicina, UX dizajn, prehrambene tehnologije i sistem inženjering. A sada se pitaš kada će doći na red neka nova zanimanja, o kojima do sad nije bilo riječi? E pa imamo super vijesti za tebe!

Novi krug prijava za tebe i tvoje vršnjake uzrasta od 13 do 19 godina počinje danas i traje sve do 10. oktobra. U ovom krugu ćete dobiti priliku da upoznate bliže neka nova zanimanja iz STEM oblasti (nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike), i kao i u prethodnom krugu, provedete jedan radni dan sa stručnjacima iz oblasti za koju se prijavite. Zato ne propusti priliku da se prijaviš i možda baš ti budeš odabran da posjetiš nekog iz oblasti kojom planiraš da se baviš ili bar saznaš više o prednostima i manama iste.

Ono što je još važno da znaš jeste da je učešće u ovom projektu besplatno. Odnosno, iz bilo kojeg grada ili mjesta da dolaziš će biti obezbijeđen prevoz do kompanije koju ideš da posjetiš. Zato tvoje je samo da razmisliš koja oblast te zanima, u kojoj sebe vidiš za 10 godina i da se prijaviš za učešće u ovom zanimljivom i poučnom serijalu.

Pitaš se kako da se prijaviš?

Jednostavno je, potrebno je da popuniš formular sa pitanjima koja su ostavljena u istom. Ono što je važno da znaš da zanimanja koja su već snimljena  neće biti moguće odabrati  u novom krugu koji pripremamo. To znači da ćeš moći da se prijaviš za neko od zanimanja o kojima do sada nije bilo riječi.

Svakako očekujemo da se odazoveš na ovaj poziv i možda baš tebe budu gledali tvoji drugari i porodica, u narednim epizodama!

Na kraju, ako imaš nekih nedoumica ili pitanja slobodno nam piši na mail [email protected].

Projekat „Moje buduće STEM zanimanje” organizuje kompanija doMEn, registrar crnogorskog nacionalog domena .ME, koja se godinama trudi da kroz svoje društveno odgovorne projekte mladima približi zanimanja budućnosti. Projekat implementira nevladino udruženje Digitalizuj.Me

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: