Predstavite svoj proizvod ili servis SCV fondu

Ukoliko se nalazite u fazi traženja investicije za vaš proizvod ili servis, registrujte se (PRIJAVE SU ZATVORENE) i pridružite nam se u srijedu, 5. oktobra, u prostorijama kompanije doMEn (Podgorica, City kvart, Vojvode Maša Đurovića 3/1). Tačno vrijeme održavanja događaja će biti naknadno objavljeno.

SCV fond je takozvani Venture fond, odnosno fond visokorizičnih investicija, koji djeluje na području Zapadnog Balkana i Jugoistočne Evrope, a raspolaže novcem međunarodnih finansijskih organizacija (EBRD, EIF, IFC…), privatnih kompanija i pojedinaca.

Fond menadžeri aktivno traže, investiraju i sarađuju sa osnivačima kojima je potrebna pomoć u razvoju kompanije. Politika fonda je bazirana na desetogodišnjem ciklusu od investiranja, preko razvoja, do izlaska iz investicije.

Zašto Jugoistočna Evropa?

Prostor Jugoistočne Evrope, kao i prostor Zapadnog Balkana, je tradicionalno prepoznat po dobrim vještinama iz matematike, inženjerskih i računarskih nauka.

U posljednjih nekoliko godina, IKT (ICT) sektor se razvio u brzorastući sektor sa brojnim, veoma uspješnim, inženjerima sa velikim iskustvom u razvoju proizvoda. Stoga je region postao centralno mjesto razvoja u posljednjih 10 godina na globalnoj mapi.

Nedavni uspjeh pojedinih startapova koji su prepoznati, na kraju krajeva, i po kupoprodajnim cijenama, dokaz su da ovaj region ima potencijal i da je spreman za nove uspjehe.

Uzimajući u obzir da je sve veći broj preduzetnika koji dolaze iz svijeta tehnologije, a koji su već prošli kroz faze započinjanja, razvoja i prodaje svojih ideja odnosno kompanija, te se ponovo vraćaju izgradnji novih, prisustvo ovakvog fonda je poželjno i neophodno kako bi se čitav proces u regionu dodatno ubrzao.

Za kim SCV fond traga?

SCV Fond je zainteresovan za male timove do 10 ljudi, sa ambicioznim osnivačima, koji imaju neophodno znanje i poznavanje industrije ili vertikale u kojoj se nalazi njihov servis, odnosno proizvod. Male timove, okupljene u kompaniji koja ima svoj sopstveni softverski proizvod, koji ima ili je prepoznat kao proizvod koji može ili već ostvaruje prihod od 10.000 EUR mjesečno. Male timove u kojima osnivači imaju viziju kako da transformišu određenu vertikalu u B2B segmentu kao što su SaaS, fintek, agrotek, e-zdravlje ili neka druga industrija.

U takve timove i osnivače, fond je spreman da uloži značajna sredstva (500.000+) za poslovni razvoj ili širenje prodaje.

Dosadašnje investicije

Pored kompanije Uhura Solutions, čiji su osnivači iz Crne Gore, u koju je fond dva puta investirao zajedno sa parterskim fondom preko 2.2 miliona EUR, SCV je investirao i u sljedeće kompanije iz regiona.

Budite i vi dio ove uspješne regionalne inicijative, informišite se i predstavite svoje proizvode pred najvećim i najznačajnijim investicionim fondom u regionu u srijedu 5. oktobra. Registrujte se ovdje!

Author: Predrag Lesic

još uvijek se pronalazim :D

Share This Post On

1 Comment

  1. Taj mesecni profit je zapravo veliki poduhvat za nase uslove

    Post a Reply

Vaše mišljenje: