Prijavi se za deveti FON Hakaton!

Ukoliko volite izazove, rad pod pritiskom u kratkom vremenskom roku vam nije stran i želite da testirate svoje dosadašnje programerske vještine, FON Hakaton je sjajna prilika da se u tome oprobate!

Udruženje studenata informatike FONIS ove godine organizuje deveti FON Hakaton, programersko takmičenje koje će se održati 12. i 13. marta 2022. godine na Fakultetu organizacionih nauka, pod pokroviteljstvom kompanije Levi9.

Takmičenje je namijenjeno učenicima i studentima svih srednjih škola i fakulteta u Srbiji i regionu od 16 do 26 godina starosti, koje zanima svijet informacionih tehnologija i željeli bi da prošire svoja znanja i praktično ih primijene.

Tročlani ili četvoročlani timovi koji prođu selekciju imaće zadatak da za 24 časa kreiraju softversko rješenje na zadatu temu. Tokom rada, svi timovi će imati podršku stručnih mentora, koji će biti tu za sva pitanja i nejasnoće. Po isteku vremena za rad, svaki tim će prezentovati svoju ideju i rješenje pred stručnim žirijem, koji čine predstavnici partnerske kompanije i profesori sa Fakulteta organizacionih nauka. Žiri će na kraju odabrati tri tima koja su se pokazala kao najbolja, za koje su spremne vrijedne novčane i robne nagrade.

Kako bi timovi što bolje prezentovali sve na čemu su prethodnih 24 sata marljivo radili, neposredno prije samog takmičenja biće organizovana radionica prezentacionih vještina i to 10. marta u online režimu.

Prijave za učešće na Hakatonu su otvorene od 16. februara do 1. marta na sajtu hakaton.fonis.rs gdje možete naći više informacija o takmičenju. Takođe, obavještenja o Hakatonu možete ispratiti i na FONIS Instagram profilu.

Author: Bobana Pejović

Bobana je diplomirani ekonomista i project menadžerka u Digitalizuj.Me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: