Peti festival – Otvoreni Dani Nauke 2015.

Ministarstvo nauke, u saradnji sa brojnim partnerima, ove godine organizuje jubilarne 5. OTVORENE DANE NAUKE. Digitalizuj.me je i ove godine prijatelj festivala, a po prvi put će dio programa biti organizovan i u našim prostorijama. Riječ je o festivalu nauke koji pokušava da pokaže koliko je nauka sveprisutna, zanimljiva i uvijek inspirativna. Ona postavlja pitanja, daje odgovore i ogromnom brzinom mijenja svijet oko nas. U periodu od 21. do 25. septembra, pozivamo Vas na uzbudljivo druženje.

10421495_384329431691585_1003297592960880157_n

U Atlas Capital Centru imaćete priliku da vidite izuzetnu izložbu “CERN u Crnoj Gori – Čudesni svijet čestica”, kreiranu za vas zajedno sa CERN, najvećom laboratorijom za fiziku čestica na svijetu i Prirodno-matematičkim fakultetom Univerziteta Crne Gore. U tom istom prostoru imaćete priliku da na tribinama razgovarate oči u oči sa naučnicima iz CERN, ali i fizičarima iz Crne Gore, koji će pomoći da dobijete odgovore na sva vaša pitanja.

what-is-cern-cut2thetruth

Na Univerzitetu Donja Gorica, zahvaljujući još jednoj Fabrici znanja, zavirićete u čudesan svijet računara. Godina 2015. je od strane UN proglašena godinom svjetlosti. To je razlog zašto će biti organizovana velika izložba pod nazivom “FOTONIKA“, koja će pored brojnih predavanja, kvizova znanja i radionica, obilježiti ovogodišnju Fabriku znanja.  Prirodnjački muzej Crne Gore zajedno sa NVO “DIV”  predstaviće “Crnu Goru u doba mezozoika”, vrijeme kada su našom planetom hodali dinosaurusi. Očekuje vas i uzbudljivi svijet biologije, istraživanje flore i faune Skadarskog jezera, radionice i tribine iz arheologije, druženje sa OMSA (Udruženjem naših studenata u inostranstvu), koji će vam otkriti bogatstvo nuklearnog svijeta i, za kraj, još jedna nikad uzbudljivija 7. Noć Istraživača.

cropped-blog-header-1_0

“U godini svjetlosti dolaze nam nove čestice znanja, jer stize naša jubilarna PETA godina OTKRIĆA. Budite sa nama jer će i ova godina ostaviti neizbrisiv trag vrijednih saznanja.”

Pogledajte program festivala ovdje. Mapu lokacija dešavanja na festivalu možete pogledati ovdje. Vidimo se na festivalu!

 

Author: Jovana Vulić

Jovana Vulić je administrativna menadžerka u UNICEF Laboratoriji inovacija za mlade “Kreaktivator” i zauvijek najmlađa članica Digitalizuj.Me ekipe. :) 101% Geek, voli Despicable.Me priču i Minion je u timu Spark.me konferencije. Jednog dana će promijeniti svijet i vratiti se da živi u Boku. Do tada se odlično snalazi na društvenim mrežama i piše svoj (eat) food blog eatwithjo.me.

Share This Post On

Vaše mišljenje: